Testele rapide pentru elevi au ajuns la Botoșani

Testele rapide pentru elevi au ajuns la Botoșani

În cursul zilei de duminică, 23 ianuarie, la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani au ajuns un număr de 217.800 de teste rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-COV-2 în rândul elevilor botoșăneni, a anunțat Ada Macovei, inspector școlar general.

Testele urmează să fie distribuite către elevii din județul Botoșani în cursul zilei de marți, 25 ianuarie. Fiecare elev va primi câte trei teste, iar în unitățile de învățământ vor rămâne stocuri de rezervă, pentru următoarele două săptămâni.

„Testarea elevilor este o prioritate, în contextul creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri. Rugăm părinții, în continuare, să nu trimită la școală copii cu simptome Covid-19, iar colegii profesori, să efectueze triajul epidemiologic, împreună cu cadrele medicale, acolo unde există cabinete școlare sau să discute cu părinții, pentru prevenirea apariției focarelor în unitățile de învățământ”, este mesajul inspectorului școlar general Ada Macovei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

astăzi, 13:50
18

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
596

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
599

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...