Activități educative pentru a marca Unirea Principatelor Române (VIDEO)

Activități educative pentru a marca Unirea Principatelor Române (VIDEO)

Ziua Micii Uniri a fost marcată de mai mulți elevi botoșăneni prin intermediul activității denumite „România, Cuza și Unirea – unitate și credință”.

Astfel, cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române elevii de la Liceul „Demostene Botez” din Trușești și Școala Gimnazială nr. 1 din Durnești, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani, Primăria Trușești, Parohiile Buhăceni și Durnești, Școlile Gimnaziale Dângeni și Stăuceni, au realizat mai multe activități educative.

Elevii, cadrele didactice și preoții și-au dat mâna, pentru a evidenția importanța covârșitoare a actului istoric de la 1859. Școlarii au prezentat materiale despre Mica Unire, au cântat și recitat poezii.

De asemenea, s-a dansat hora unirii și a fost organizată o expoziție care oglindit trăirile elevilor referitoare la aceste momente importante din istoria neamului românesc.

În 1859 voința și credința, solidaritatea și diplomația și-au dat mâna pentru a arăta lumii întregi că românii nu pot trăi decât uniți. La 24 Ianuarie a fost scrisă o nouă pagină de istorie națională, iar îndemnul ,,Hai să dăm mână cu mănă" a însoțit poporul român în drumul său către desăvârșirea statului național român.

Domnia lui Alexandru Ioan Cuza a pus bazele dezvoltării moderne a României, iar noi nu trebuie să uităm patriotismul, credința și spiritul reformator din acea perioadă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
90

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1253

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
443

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...