Școala Hănești a scos volumul "Comunicarea școală-familie"

Școala Hănești a scos volumul "Comunicarea școală-familie"
Consecventă demersului său de a-şi propune anual o temă de cercetare, Școala Hăneşti a editat volumul "Comunicarea şcoală-familie", care reprezintă rezultatele cercetărilor din anul şcolar 2016-2017.

Volumul se alătură celorlalte şase volume editate în anii anteriori. Alături de profesorul Lucian Manole, care în calitate de director este şi coordonatorul colectivului, semnează profesorii: Otiliea Sandu, Mihaela Manole, Diana Hriţac, Artemiza Damian, Valentina Dumitriu şi  Dorin Mandache.

Cităm din argumentul semnat de prof. Lucian Manole: "În şcolile din comuna Hăneşti se impune, din ce în ce mai mult, perfecţionarea relaţiei şcoală-familie. Unele întâmplări recente, dar şi faptul că educaţia părinţilor nu a fost integrată sistemului naţional de educaţie, impun măsuri în care pionul principal în relaţia cu părinţii să fie educatorul. Pe lângă tact şi interes în realizarea acestui deziderat, cadrul didactic trebuie să aibă şi o pregătire corespunzătoare, să aibă informaţiile necesare, astfel încât atitudinea lui să fie eficientă”.

Cititorul interesat găseşte următoarele titluri: „Definiţii ale comunicării”, „Autoscopia ca tehnică de evaluare”, „Elevi cu părinţi plecaţi în străinătate (studiu de caz: comuna Hăneşti)”, „Dor de mama (studiu de caz: satul Borolea)”, „Teorii ale comunicării”, „Cum să-i învăţăm pe copii să ierte”, „Regimul de muncă şi odihnă al copilului", cărora se adaugă exemple de bună practică şi o serie de puncte de vedere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
995

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
293

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
255

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...