Volumul se alătură celorlalte şase volume editate în anii anteriori. Alături de profesorul Lucian Manole, care în calitate de director este şi coordonatorul colectivului, semnează profesorii: Otiliea Sandu, Mihaela Manole, Diana Hriţac, Artemiza Damian, Valentina Dumitriu şi Dorin Mandache.
Cităm din argumentul semnat de prof. Lucian Manole: "În şcolile din comuna Hăneşti se impune, din ce în ce mai mult, perfecţionarea relaţiei şcoală-familie. Unele întâmplări recente, dar şi faptul că educaţia părinţilor nu a fost integrată sistemului naţional de educaţie, impun măsuri în care pionul principal în relaţia cu părinţii să fie educatorul. Pe lângă tact şi interes în realizarea acestui deziderat, cadrul didactic trebuie să aibă şi o pregătire corespunzătoare, să aibă informaţiile necesare, astfel încât atitudinea lui să fie eficientă”.
Cititorul interesat găseşte următoarele titluri: „Definiţii ale comunicării”, „Autoscopia ca tehnică de evaluare”, „Elevi cu părinţi plecaţi în străinătate (studiu de caz: comuna Hăneşti)”, „Dor de mama (studiu de caz: satul Borolea)”, „Teorii ale comunicării”, „Cum să-i învăţăm pe copii să ierte”, „Regimul de muncă şi odihnă al copilului", cărora se adaugă exemple de bună practică şi o serie de puncte de vedere.