Reacția unui cadru didactic botoșănean, după punerea în circulație a trotinetelor electrice. „Municipiul a fost efectiv asediat de către copii conducând trotinete electrice”

După punerea în circulație a trotinetelor electrice, marca Bolt, în municipiul Botoșani au fost sesizați zeci de copii conducând astfel de trotinete. Legislația rutieră spune că acestea pot fi conduse de către persoanele care au vârsta de peste 14 ani, iar cei care au vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani trebuie să poarte cască de protecție.

În prima zi de la punerea acestora în circulație, adică pe 22 martie, polițiștii botoșăneni au aplicat un număr de 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei.

 

Profesorul Daniel Botezatu a reacționat cu privire la această situație, spunând că „în ultimele două zile și nopți, când municipiul a fost efectiv asediat de către copii conducând trotinete electrice, îmi pun câteva întrebări.”

Cadrul didactic se întreabă, ironic, pe unde ar putea circula copiii cu aceste trotinete, cu excepția carosabilului, în condițiile în care pistele de biciclete, din municipiul Botoșani, lipsesc cu desăvârșire.

De asemenea, acesta trage un semnal de alarmă cu privire la obligațiile pe care părinții le au, dar și cu privire la măsurile pe care Poliția Locală a municipiului Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani ar fi trebuit să le ia.

„Pentru părinți: știți că ai voștri copii, cărora le-ați dat cardul personal pentru închiriere, pot să își treacă vârsta pe care o doresc ei, vârstă care declarată condiționează viteza trotinetei? Pot merge, conform vârstei declarate, cu viteze de la 15 la 30 de kilometri pe oră. 30 de kilometri pe oră, unii spun 25, o viteză de automobil. Tot pentru părinți: știți că e obligatorie casca de protecție pentru copiii care se plimbă cu acest gen de trotinetă?”, spune cadrul didactic.

Daniel Botezatu a adresat o întrebare și Poliției Locale, cu privire la desfășurarea de activități de prevenție în școli.

„Pentru poliția locală, dacă ați fost informați despre această intenție, devenită realitate, a Primăriei Botoșani, ați desfășurat activități de prevenție în școli? Pentru ISJ: nu considerați că e necesară o campanie de informare și prevenție în școli, până să apară situații cu elevi accidentați?”, concluzionează Botezatu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Peste 20.000 de botoșăneni nu au acces la medic, primari acuzați de dezinteres! (Video)

Friday, 18 April 2025

Județul Botoșani se confruntă cu o criză acută a medicilor de familie. Cetățenii din opt comune nu au acces la medic de ani buni, iar alții s-au trezit de pe o zi pe alta că le-a plecat medic...

Medicii din Botoșani fac apel la echilibru și ponderabilitate înainte de sărbători: „Ar trebui să îți urmezi instinctul și să mergi la medic” (Video)

Friday, 18 April 2025

Urmează o perioadă încărcată pentru sistemul de urgență a unităților medicale. În fiecare an, la fiecare sărbătoare, zeci de botoșăneni ajung la urgențe fie că au mânca...

Medic de familie, agresat de un primar din Botoșani. A intrat noaptea peste el și l-a dat afară! (Video)

Thursday, 17 April 2025

În cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social din urmă cu două zile s-au discutat mai multe probleme pe care medicii de familie le întâmpină în județul Botoșani. Pe l&...