Reacția unui cadru didactic botoșănean, după punerea în circulație a trotinetelor electrice. „Municipiul a fost efectiv asediat de către copii conducând trotinete electrice”

Reacția unui cadru didactic botoșănean, după punerea în circulație a trotinetelor electrice. „Municipiul a fost efectiv asediat de către copii conducând trotinete electrice”

După punerea în circulație a trotinetelor electrice, marca Bolt, în municipiul Botoșani au fost sesizați zeci de copii conducând astfel de trotinete. Legislația rutieră spune că acestea pot fi conduse de către persoanele care au vârsta de peste 14 ani, iar cei care au vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani trebuie să poarte cască de protecție.

În prima zi de la punerea acestora în circulație, adică pe 22 martie, polițiștii botoșăneni au aplicat un număr de 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei.

Profesorul Daniel Botezatu a reacționat cu privire la această situație, spunând că „în ultimele două zile și nopți, când municipiul a fost efectiv asediat de către copii conducând trotinete electrice, îmi pun câteva întrebări.”

Cadrul didactic se întreabă, ironic, pe unde ar putea circula copiii cu aceste trotinete, cu excepția carosabilului, în condițiile în care pistele de biciclete, din municipiul Botoșani, lipsesc cu desăvârșire.

De asemenea, acesta trage un semnal de alarmă cu privire la obligațiile pe care părinții le au, dar și cu privire la măsurile pe care Poliția Locală a municipiului Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani ar fi trebuit să le ia.

„Pentru părinți: știți că ai voștri copii, cărora le-ați dat cardul personal pentru închiriere, pot să își treacă vârsta pe care o doresc ei, vârstă care declarată condiționează viteza trotinetei? Pot merge, conform vârstei declarate, cu viteze de la 15 la 30 de kilometri pe oră. 30 de kilometri pe oră, unii spun 25, o viteză de automobil. Tot pentru părinți: știți că e obligatorie casca de protecție pentru copiii care se plimbă cu acest gen de trotinetă?”, spune cadrul didactic.

Daniel Botezatu a adresat o întrebare și Poliției Locale, cu privire la desfășurarea de activități de prevenție în școli.

„Pentru poliția locală, dacă ați fost informați despre această intenție, devenită realitate, a Primăriei Botoșani, ați desfășurat activități de prevenție în școli? Pentru ISJ: nu considerați că e necesară o campanie de informare și prevenție în școli, până să apară situații cu elevi accidentați?”, concluzionează Botezatu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1247

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9790

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...