Sorin Cîmpeanu, mesaj pentru profesorii și elevii din România, cu privire la situația copiilor refugiați: „Trebuie să încercăm să le oferim șansa unei vieți normale”

Sorin Cîmpeanu, mesaj pentru profesorii și elevii din România, cu privire la situația copiilor refugiați: „Trebuie să încercăm să le oferim șansa unei vieți normale”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost, joi, în vizită la o școală din București, unde a stat de vorbă cu o elevă ucraineană, înscrisă ca audient la respectiva unitate de învățământ.

Oficialul din educație a relatat că micuța se bucură să meargă la școală, își dorește să învețe și își dorește să îți facă prieteni printre colegi.

De asemenea, ministrul a lansat un mesaj pentru profesorii și elevii din România, pentru a încerca să le vină în sprijin refugiaților din Ucraina, care optează să participe la cursuri și activități educative în cadrul unităților de învățământ din Romania.

„Întreprindem toate demersurile necesare pentru ca școala din România să fie deschisă pentru ea și pentru toți copiii care ajung în țara noastră pentru a se salva din calea războiului. Acești copii au dreptul la educație, au dreptul de a se putea bucura de tot ceea ce învață, au dreptul de a simți căldura colegilor și de a beneficia de dăruirea profesorilor în condiții de normalitate”, scrie Sorin Cîmpeanu.

În plus, ministrul mai scrie că, „datoria noastră, inclusiv datoria morală, este să-i protejăm, să le asigurăm condițiile necesare pentru a putea învăța, să-i ajutăm să depășească traumele prin care au trecut. Războiul distruge vieți și destine, iar copiii nu se pot apăra singuri. Au nevoie de liniște, de siguranță, de părinții lor și, nu în ultimul rând, de școală.”

În cursul zilei de vineri, Sorin Cîmpeanu se va întâlni cu un grup de profesori din Ucraina și România, implicați în educația acestor copii.

„Mesajul meu, în calitate de ministru al educației, este pentru toți elevii și cadrele didactice din România: trebuie să depunem eforturi comune, împreună, pentru a-i ajuta pe copiii care fug din calea războiului, trebuie să încercăm să le oferim șansa unei vieți normale. Mâine mă voi întâlni cu un grup de profesori din Ucraina și România, implicați în educația acestor copii”, a adăugat acesta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1168

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9751

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1307

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...