Părinții care nu au reușit să înscrie copiii la grădiniță o mai pot face până pe 1 septembrie

Părinții care nu au reușit să înscrie copiii la grădiniță o mai pot face până pe 1 septembrie

„Părinții care nu au putut să înscrie copiii din lipsă de locuri de exemplu, mai pot căuta la alte grădinițe, care poate nu sunt în apropierea casei sau locului de muncă al părinților, pentru că înscrierea la învățământul preșcolar nu este condiționat de circumscripție”, spune secretarul de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru, într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro.

Prima etapă de înscriere a nou-veniților, în general copii de grupa mică s-a desfășurat în perioada 30 mai-15 iunie 2022, iar a doua etapă, în perioada 16-24 iunie.

Potrivit articolului 63 din legea Educației o grupă cuprinde în medie 15 preșcolari, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 20.

Grupa mică nu este deocamdată obligatorie prin lege. Ar urma să fie până în 2030, potrivit modificărilor aduse Legi Educației în vigoare.

Educaţia timpurie (0 – 6 ani) este formată din nivelul antepreşcolar (0 – 3 ani, care cuprinde grupele mică, mjilocie și mare la creșe) şi învăţământul preşcolar (3 – 6 ani), care cuprinde grupa mică, grupa ​mijlocie şi grupa mare la grădinițe.

Educația timpurie antepreșcolară se poate desfășura în creșe, grădinițe și în centre de zi, de stat sau private, după același conținut educativ și după aceleași standarde naționale.

Potrivit unei note a ministerului Educației, după perioada de colectare a cererilor de înscriere în toate unitățile de învățământ preșcolar și cu grupe preșcolari unde au existat locuri disponibile, comisiile de înscriere vor analiza dosarele și cererile depuse și vor afișa listele finale.

Numai în cadrul acestei etape după cuprinderea tuturor copiilor care au împlinit vârsta de trei ani în data de 31.08.2022 și cuprinderea cererilor pentru grupa mare vor putea fi înscriși în limita locurilor disponibile și copiii cu vârsta cuprinsă între 2-3 ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor a lăsat 7 șoferi fără permis în trei localități din Botoșani!

astăzi, 18:02
34

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale în cadrul planului de activitate Blocada, acționând în sistem integrat  împreună...

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
45

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
134

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...