O altă grădiniță din municipiu Botoșani se închide. Surse IȘJ: urmează și alte unități de învățământ

O altă grădiniță din municipiu Botoșani se închide. Surse IȘJ: urmează și alte unități de învățământ

Începând de luni, 22 martie 2021, Grădinița cu program prelungit nr.19 din municipiul Botoșani, situată pe Aleea Prieteniei nr.5, se închide iar preșcolarii vor desfășura activitățile exclusiv online.

Unitatea va fi predată Primăriei Botoșani pentru efectuarea lucrărilor de modernizare pentru autorizarea la incendiu.

Conform celor declarate de Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, prevederile contractuale între firma executoare și Primăria Botoșani stipulează faptul că acestea trebuie realizate cât mai curând posibil, deoarece se desfășoară printr-un proiect cu fonduri PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) și trebuie respectate termenele impuse.

Vestea închiderii unității de învățământ a fost dată părinților pe rețelele de socializare,  de către educatoarele din cadrul grădiniței.

Cei  228 de copii, respectiv 8 grupe din cadrul Grădiniței nr.19, vor fi nevoiți să-și continue activitatea exclusiv online aproximativ 12 luni.

Conform surselor din cadrul IȘJ Botoșani,  mai multe instituții de învățământ din municipiul ar urma să se închidă în perioada imediat următoare, din același motiv pentru care s-a închis Grădinița 22, respectiv efectuarea unor lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu.

Este vorba despre mai multe grădinițe, școli și licee din municipiul Botoșani.

Decizia Primăriei municipiului Botoșani i-a nemulțumit pe părinți care intenționează să poarte săptămâna viitoare discuții cu reprezentanții instituției.

Contactat telefonic cu privire la această situație, primarul Cosmin Andrei a transmis  că va da un răgaz de o săptămână părinților pentru a se reorganiza în privința copiilor lor.

Edilul a precizat, însă, că părinții vor trebui să vină cu motive bine întemeiate pentru ca frecventarea grădiniței să mai fie posibilă încă o săptămână.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta