IȘJ Botoșani: 9 clase sunt închise temporar și 33% din personalul din învățământ a fost vaccinat până în prezent

IȘJ Botoșani: 9 clase sunt închise temporar și 33% din personalul din învățământ a fost vaccinat până în prezent

Conform datelor transmise de către Gabriel Hârtie, inspector școlar general al IȘJ Botoșani, la nivel județean există 9 clase și grupe de preșcolari și elevi care, în prezent, au cursurile suspendate ca urmare a faptului că la nivelul acelor clase au fost cazuri de copii sau cadre didactice confirmate cu Covid-19.

„Timp de 14 zile, acești copii își desfășoară activitatea în mediul online, urmând să vedem evoluția clasei respective la finalul celor două săptămâni. Decizia se ia de către unitatea de învățământ, împreună cu DSP Botoșani”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector școlar adjunct al IȘJ Botoșani.

Conform oficialului IȘJ, la nivelul județului Botoșani, în rândul angajaților din sistemul de învățământ, 33 %  sunt în acest moment vaccinați.

„Vorbim de 2079 de persoane dintr-un total de 6308 angajați. Pe lângă aceștia, mai avem programați pe platforma dedicată vaccinării un număr de 2589 de angajați care urmează să se vaccineze”.

Potrivit IȘJ, din cele 478 de unități de învățământ din județul Botoșani, 265 (27.204 de elevi și preșcolari) își desfășoară activitatea în scenariul verde, iar alte 204 unități de învățământ (34.681 de elevi și preșcolari) sunt în scenariul galben.

8 unități de învățământ din județul Botoșani, respectiv 544 de elevei și preșcolari, se află în scenariul roșu.

Peste 45.000 de elevi și preșcolari desfășoară cursuri cu prezență fizică la școală iar 16.844 online.

În conformitate cu  prevederile ordinului comun, aceste scenarii se actualizează săptămânal, în fiecare zi de vineri, în funcție de incidența transmisă de Direcția de Sănătate Publică (DSP) în ziua respectivă, valabilă pentru următoarea săptămână.

 

Spune-ne opinia ta