Nemulţumiri la IŞJ, după ce părinţii elevilor care învaţă online au fost chemaţi să ia cornul şi laptele

Nemulţumiri la IŞJ, după ce părinţii elevilor care învaţă online au fost chemaţi să ia cornul şi laptele

Inspectorul general al Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, Gabriel Hârtie, şi-a exprimat dezacordul faţă de o decizie a autorităţilor de a-i invita pe părinţii elevilor care învaţă online să meargă la unităţile şcolare pentru a lua laptele şi cornul.

Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani a trimis o adresă către toate unităţile de învăţământ din judeţ, dar şi către Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care se solicita directorilor de şcoli să cheme părinţii elevilor care fac ore online, sau chiar elevii, să ia laptele şi cornul de la şcoală, informează Radioiași.

„Nu cred că e în regulă ca în momentul în care copiii sunt în scenariul 3, roşu, şi noi nu îi chemăm la şcoală să facă cursuri, trebuie să vină la şcoală să îşi ia pachetul, laptele şi cornul. Pe deasupra, este şi obligaţia directorului de a asigura păstrarea în condiţii bune a acestor produse”, a afirmat Hârtie.

La rândul său, reprezentanţii CJ susţin că „decizia de a înştiinţa directorii de şcoli că părinţii preşcolarilor şi elevilor care învaţă în sistem online trebuie să vină la unităţile de învăţământ pentru a ridica produsele oferite prin ‘Programul pentru şcoli al României’ are la bază prevederile Hotărârii de Guvern nr. 52/2021, ale Ordinului nr. 3235/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ prin prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 prin aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ şi ale Notei APIA prin care a fost completat Ghidul solicitantului aferent anului şcolar 2020-2021”.

În baza actelor normative, „preşcolarii şi elevi prevăzuţi la alin. (2 ą), prezenţi la cursuri conform scenariului 3, prevăzut la art.3 din Ordinul ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii nr. 3235/ 93/ 2021, primesc produsele aferente perioadei respective prin ridicarea acestora de către părinţi/ reprezentanţi legali/ ocrotitori legali sau, acolo unde acest lucru este posibil, de către elevi, pe baza evidenţelor de participare la cel puţin o oră de curs/zi”.

„În aceste condiţii, am considerat de datoria noastră să-i înştiinţăm pe directorii de şcoli de prevederile legale, mai ales că ei răspund de respectarea condiţiilor de igienă privind primirea, depozitarea şi distribuţia produselor şi de comunicarea cu furnizorul în privinţa cantităţilor ce trebuie livrate preşcolarilor şi elevilor care învaţă în scenariul online, precum şi de întocmirea evidenţei prezenţei preşcolarilor sau elevilor la distribuţia produselor”, a afirmat preşedintele CJ Botoşani, Doina Federovici.

Inspectorul general al IŞJ susţine că a transmis o informare către ministrul Educaţiei, urmând ca ulterior să fie stabilită procedura prin care cornul şi laptele ar urma să ajungă la elevii care învaţă în sistem online.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
61

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
97

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
929

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...