Ministrul Educației, despre plata orelor remediale: „Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite”

Ministrul Educației, despre plata orelor remediale: „Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite”

Prezent la Iași  în cursul zilei de sâmbătă, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării, a vorbit despre plata orelor remediale.

Oficalul a garantat că toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite.

„Întârzierile au fost nepermis de mari și dacă au existat justificări sunt inadmisile, dar legal, am făcut toate demersurile ca aceste plăți se să facă în scurt timp. Programul remedial este extrem de important și pe care doresc să îl continuam tot anul viitor. Are două componente până la nivel de învățământ gimnazial și liceal. Pot să vă spun că sunt extrem de supărat că nu s-a întâmplat până acum. Primele ore au fost în martie și acum suntem în iunie”, a precizat ministrul.

Întrebat unde este blocajul, Sorin Câmpeanu a afirmat: „Este în incoerenta raportării, în diferența între aprobarea proiectului și momentul inițierii primelor ore. A fost aprobat la mai mult de o lună după ce orele au început deja.

Am apreciat că e urgent să începem repede. Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite. Aceste întârzieri le asum în calitate de ministru și îmi cer scuze profesorilor.”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
928

Sofia Olivia Țurcanu are 11 ani și este elevă în clasa a V-a a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, la clasa de vioară, iar de la vârstă de 5 ani studiază c...

DSP: Rata de infectare cu Covid-19 în municipiul Botoșani, aproape de pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1959

În ultimele 24 de ore, 187 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, potrivit statistici furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.82 dintre aceștia sunt din m...

Cele două minore dispărute vineri seară, identificate de polițiștii botoșăneni

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1777

Cele două adolescente dispărute vineri seară de la domiciliu au fost identificate de polițiști pe raza municipiului Botoșani.Este vorba despre Ionescu Andreea Diana, în vârstă d...