Activități practice în companii din Spania și Portugalia pentru zeci de elevi din Darabani

Activități practice în companii din Spania și Portugalia pentru zeci de elevi din Darabani

Mai mulți elevi ai Liceului „Dimitrie Cantemir” au avut prilejul să deprindă noi competențe și să viziteze localități din Spania, grație unui proiect Erasmus derulat de unitatea de învățământ dărăbăneană.

În perioada septembrie 2020-august 2021, Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani este beneficiarul unui proiect Erasmus, în valoare de 148.246 EUR. Proiectul „Noi oportunități de învățare și formare profesională”, finanțat de Uniunea Europeană, are drept scop asigurarea unor șanse egale la educație și asigurarea unei pregătiri profesionale în acord cu cererile de pe piața muncii prin asigurarea unor stagii de practică în companii de profil din Spania și Portugalia, pentru elevii de la profilele tehnologice: mecanică, Industrie alimentară și Industrie textilă.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt 46 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, care vor participa la mai multe activități practice în companii din Spania și Portugalia.

Prin acest proiect liceul dărăbănean urmărește dobândirea de către elevi a unor abilități cheie precum relaționarea eficientă, comunicarea într-o limbă străină, practicarea muncii în echipă, cultivarea respectului, echilibrului și a toleranței în cadrul grupului.

rimul grup, de 30 de elevi, a făcut deja deplasarea în Spania, acolo unde desfășoară activități practice la agenți economici din orașul Granada. Grupul este însoțit de patru profesori.

„Elevii efectuează 3 săptămâni de practică în companiile de profil mecanic și textile. În timpul liber ei au parte de un program cultural, de excursii și evenimente puse la dispoziție de către organizația gazdă. Au vizitat orașele Cordoba, Sevillia, Malaga, Complexul istoric Alhambra și multe alte obiective turistice cu scopul de a cunoaște cât mai multe din istoria si cultura țării gazdă.

A doua mobilitate a proiectului se va desfășura în perioada 14 iunie-2 iulie 2021 în localitatea Barcelos/ Protugalia, unde vor participa 16 elevi de clasa a X-a, liceu tehnologic de la profilul Industrie alimentară, aceștia urmând să fie însoțiți de 2 profesori”, a declarat prof. Mirela Străjeriu, cadrul didactic responsabil de proiect. (A.D.A.)

 

Spune-ne opinia ta