Șeful IȘJ Botoșani, întâlnire cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeau

Șeful IȘJ Botoșani, întâlnire cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeau

Sâmbătă, 12 iunie 2021, ministrul Educației și Cercetării, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu a ajuns la Iași. La ora 11.30, oficialul a susținut o conferință la sediul ISJ Iași, la care a luat parte și Daniel Botezatu, inspector școlar general al IȘJ Botoșani.

În cadrul conferinței, ministrul a discutat despre pregătirea examenelor naţionale, organizarea concursului pentru postul de director în unităţile de invățământ din Iași, examenele de titularizare şi definitivat. Alte puncte importante abordate se leagă de activităţi şi proiecte care să ţină de recuperarea elementelor lipsă educaţionale în această pandemie pe fondul şcolii online și a lipsei tabletelor din mediul rural, strategii ale Ministerului pentru noul an şcolar 2021- 2022, cât şi proiecte finanțate prin fonduri naţionale şi europene.

„Am discutat cu cei șase inspectori generali din Iași, Suceava, Bacău, Botoșani, Vaslui și Neamț.

Subiectele abordate au vizat examenele naționale, evaluarea națională, bacalaureatul cu toate schimbările, începând cu cele de la evaluarea națională. Spunem noi schimbări în bine, în beneficiul elevilor, dar și despre dificultățile manifestate din cauza crizei sanitare.

Am vorbit și despre anti-bullying, astfel încât, la 30 septembrie, să avem constituite aceste echipe anti-bullying în toate școlile. Vor face parte directorii, trei profesori cu competențe specifice, reprezentații elevilor, ai părinților, autoritățile locale și profesorii consilieri. Avem nevoie de constituirea cât mai eficientă a acestor echipe anti-bulliyng”, a declarant Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației vorbit și despre Planul Național de Redresare și Reziliență. Ultimul subiect a fost cel al concursurilor pentru examenele de director la nivel național.

„Acest procent este în dezbatere publică. Am primit mai multe propuneri și am încercat să identificăm numitorul comun.

Luăm în considerare ideea, pe care o vom prezenta luni, aceea de demarare a concursurilor pentru posturile de director prin proba scrisă. Nu pe 26 iulie, ci imediat după începerea anului școlar 2021-2022, după 13 septembrie”, a transmis ministrul Educației.

Probele de interviu s-ar putea susține până în decembrie, pentru a avea numirile făcute cu începere din semestrul II, din 10 ianuarie.

„Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele în anul şcolar 2021-2022 și să începem semestrul doi cu directori numiți pe competență.

Există și o serie de argumente pentru a organiza concursul mai grabnic, în iunie. Printre avantaje ar fi putut fi că atunci când avem de numit interimari să ne orientăm către cei cu note peste 7. Mai sunt și alte argumente, dar Ministerul Educației este deschis la ele, atunci când vin propuneri din mai multe părţi”.

A doua problemă discutată a fost cea a ponderii între examenul scris și interviuri.

„În proiectul de metodologie avem pondere 40% examen scris și 60% interviu. Luăm în considerare și vom discuta la Ministerul Educației și 50% -50%. A mai fost lansată ideea de a contesta și interviul nu doar proba scrisă. Am agreat că vom analiza și această propunere la nivelul ministerului. Luni vom face publice concluziile”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Două spectacole de excepție repuse în scenă, săptămâna aceasta, de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

astăzi, 09:51
78

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani invită publicul la vizionarea a două spectacole de excepție.Așadar, sâmbătă, 25 septembrie 2021, &i...

(Foto) Voluntarii Ajungem Mari, alături de micuții botoșăneni aflați în situații de risc social

astăzi, 09:08
61

Activitățile de educație ecologică nonformală din cadrul proiectul „BEE FRIENDLY” au continuat  toată vara la Centrul social de zi pentru copii aflaţi în situaţii de ris...

Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani a câștigat un proiect Erasmus+ cu finanțare europeană

astăzi, 08:33
157

Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani, a accesat anul acesta, în cadrul programului Erasmus+,o finanțare europeană necesară derulării unui proiect ...