Luni încep probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat

Accesul candidaţilor în centrul de examen este permis începând de la ora 7:30, până la ora 8:30. La intrarea în centrul de examen, candidații trebuie să se legitimeze cu actul de identitate.

Luni încep probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat

Absolvenții de clasa a XII-a intră, luni, în febra examenelor. Examen național de Bacalaureat începe de mâine cu proba scrisă la limba și literatura română.

Accesul candidaţilor în centrul de examen este permis începând de la ora 7:30, până la ora 8:30. La intrarea în centrul de examen, candidații trebuie să se legitimeze cu actul de identitate.

Candidaţii care dețin materiale/obiecte interzise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora, unde vor primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație-tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate.

Examenul va începe la ora 9:00. Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor.

Calendarul sesiunii iunie-iulie a examenului național de Bacalaureat 2023

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordinul nr. 4.438/12.06.2023.

În acest context, calendarul sesiunii iunie-iulie a examenului național de bacalaureat 2023 are următoarea configurație:

·       26 iunie 2023: Limba și literatura română - proba E.a) - probă scrisă

·       27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - probă scrisă

·       28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d) - probă scrisă

·       29 iunie 2023: Limba și literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă

·       3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (12:00 - 18:00)

·       4 - 6 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor

·       7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
472

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
151

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
423

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...