Cât va fi cel mai mare salariu pentru un profesor. Cadrele didactice ar putea câștiga cât medicii

Cât va fi cel mai mare salariu pentru un profesor. Cadrele didactice ar putea câștiga cât medicii

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat joi la Guvern că sunt în analiză trei scenarii privind salariile din educație și că un profesor cu 25 de ani vechime și având gradul I ar putea câștiga „cât un anumit tip de medic”.

Ministrul a spus că s-a întâlnit cu liderii federațiilor sindicale pe tema legii salarizării unitare și că s-a stabilit un calendar de lucru, astfel că fiecare sindicat își va desemna o echipă tehnică, urmând să lucreze concret cu reprezentanți de la ministerele Muncii și, respectiv, al Educației.

„Se va merge pe trei scenarii de grile. În 10 zile echipele tehnice vor veni cu variantele care vor fi transmise pentru evaluarea impactului, pentru ca apoi să intre în discuția politică. Ca principiu, se pleacă de la salariul debutantului, care să fie egal cu salariul mediu brut, asta e baza", a spus Deca. "Nu vor fi afectate alte creșteri procentuale ale salariilor, gradația de merit, sporul de dirigenție. Până acum am agreat mai degrabă principii”, a adăugat Deca, potrivit Digi24.

Întrebată care va fi cel mai mare salariu potrivit celor trei grile discutate, ministrul a răspuns că „va fi stabilit în urma analizării celor trei scenarii, dar că în linii mari este o echivalență cu unele poziții din grila din sănătate”.

„Un profesor cu peste 25 de ani vechime și gradul I ar putea să aibă un salariu echivalent cu o funcție din grila de la sănătate, cu un anumit tip de medic, dar chestiunea va fi analizată de grupurile tehnice și va face parte dintr-una din variante”, a spus Deca.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
8

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
48

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
242

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...