Lecții de acordare a primului ajutor la internatul Liceului „Alexandru cel Bun” (fotogalerie)

Lecții de acordare a primului ajutor la internatul Liceului „Alexandru cel Bun” (fotogalerie)

Viața unei persoane poate să depindă, de multe ori, de momentul în care se acordă primul ajutor medical.

Este posibil să ne aflăm în compania celor dragi, iar unuia dintre ei să i se facă rău și să fie în pericol de a-și pierde viața. În această situație este extrem de important să știm cum să reacționăm.

O persoană își poate pierde cunoștința, din diferite motive, iar cunoașterea metodei de acordare a primului ajutor este un factor extrem de important.

Acestea au fost doar câteva dintre motivele pentru care elevele cazate în internatul Liceului „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani au dorit să se întâlnească cu paramedicii SMURD ai ISU Botoșani și voluntarii din cadrul proiectului național „Salvator din pasiune”.

Accident, hemoragie masivă, obstrucția căilor respiratorii, infarct, accident vascular cerebral sunt o parte dintre situațiile în care fiecare secundă contează.

Evaluarea victimei, solicitarea de ajutor specializat prin numărul unic de urgenţă 112 și supravegherea persoanei afectate până la sosirea primului echipaj medical - este un bun început pentru cunoașterea pașilor care trebuie făcuți în acordarea primului ajutor. 

Aceste lecții care, cu siguranță le vor ajuta la momentul potrivit, le-au fost predate, astăzi, adolescentelor.

Cu ajutorul manechinelor, paramedicii și voluntarii SMURD le-au învățat cum să execute corect manevrele de acordare a primului ajutor și au urmărit ca activitatea de informare și educare preventivă să fie interactivă.

(Comunicat de presă IJSU Botoșani)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CJ Botoşani investeşte 8 milioane de euro în modernizarea a 10 km de drum judeţean

Joi, 28 Septembrie 2023
93

Consiliul Judeţean Botoşani, prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP), a scos la licitaţie execuţia lucrărilor de modernizare a DJ 291D, Oroftiana - Baranca-Bajura, un sector de dr...

Tarifele la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate

Joi, 28 Septembrie 2023
67

Tarifele la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate, conform legislaţiei în vigoare, până la sfârşitul lunii martie 2025, a declarat astăzi Valeriu Ste...

Furnizarea apei rămâne sistată într-un cartier din Botoșani

Joi, 28 Septembrie 2023
256

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 29 septembrie 2023, în intervalul orar 08:00 – 12:00, pentru executarea lucrărilor de înlo...