Lecții de acordare a primului ajutor la internatul Liceului „Alexandru cel Bun” (fotogalerie)

Lecții de acordare a primului ajutor la internatul Liceului „Alexandru cel Bun” (fotogalerie)

Viața unei persoane poate să depindă, de multe ori, de momentul în care se acordă primul ajutor medical.

Este posibil să ne aflăm în compania celor dragi, iar unuia dintre ei să i se facă rău și să fie în pericol de a-și pierde viața. În această situație este extrem de important să știm cum să reacționăm.

O persoană își poate pierde cunoștința, din diferite motive, iar cunoașterea metodei de acordare a primului ajutor este un factor extrem de important.

Acestea au fost doar câteva dintre motivele pentru care elevele cazate în internatul Liceului „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani au dorit să se întâlnească cu paramedicii SMURD ai ISU Botoșani și voluntarii din cadrul proiectului național „Salvator din pasiune”.

Accident, hemoragie masivă, obstrucția căilor respiratorii, infarct, accident vascular cerebral sunt o parte dintre situațiile în care fiecare secundă contează.

Evaluarea victimei, solicitarea de ajutor specializat prin numărul unic de urgenţă 112 și supravegherea persoanei afectate până la sosirea primului echipaj medical - este un bun început pentru cunoașterea pașilor care trebuie făcuți în acordarea primului ajutor. 

Aceste lecții care, cu siguranță le vor ajuta la momentul potrivit, le-au fost predate, astăzi, adolescentelor.

Cu ajutorul manechinelor, paramedicii și voluntarii SMURD le-au învățat cum să execute corect manevrele de acordare a primului ajutor și au urmărit ca activitatea de informare și educare preventivă să fie interactivă.

(Comunicat de presă IJSU Botoșani)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
107

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
133

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
149

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...