Muzică, emoții și culoare la Grădinița „Lizuca”. Toamna a fost sărbătorită printr-un carnaval

Muzică, emoții și culoare la Grădinița „Lizuca”. Toamna a fost sărbătorită printr-un carnaval

Unul dintre cele mai colorate anotimpuri, toamna, a fost sărbătorită cu mare entuziasm de preșcolarii de la Grădinița „Lizuca” Botoșani. Pentru a satisfice curiozitatea copiilor cu privire la anotimpul toamna, în perioada octombrie – noiembrie 2022, s-a derulat proiectul tematic : “ Toamnă, bine ai venit!”

Proiectul a avut parte de diferite activități desfășurate la nivelul grădiniței, care le-a pus copiilor în valoare spiritul creativ prin confecționarea unor măștiși costume de carnaval, realizarea unor picturi  pe tema amintită, prezentarea unor expoziții de lucrări practice, drumeții. Părinții s-au implicat cu interes în procurarea materialelor necesare desfășurarii activităților. Acest proiect s-a încheiat printr-o activitate extracurriculară placută și relaxantă , denumită “  Carnavalul toamnei ”, sub îndrumarea coordonatorului , prof.înv. preșcolar, Huțu Mădălina și al organizatorilor, prof. înv. preșcolar, Matei Camelia, Mocanu Ramona și educatoarelor, Ponici Andreea, Bucevschi Roberta, Borcoi Maria.

Carnavalul a debutat cu prezentarea programului artistic pregătit de copii: cântece, poezii închinate toamnei, urmat de o paradă a costumelor. Micii artiști, îmbrăcați în cele mai inedite costume de carnaval au defilat mai timizi sau mai îndrăzneți, pe scena decorată cu bostănei, frunze și covor roșu.

Acțiunea a avut drept scop valorificarea cunoștințelor și deprinderilor preșcolarilor acumulate pe parcursul proiectului tematic, în cadrul căruia au fost abordate conținuturi referitoare la caracteristicile anotimpului toamna , bogățiile toamnei și altele. Proiectul a fost o ocazie de întâlnire a tuturor: copii, părinți, educatoare, într- o lume inocentă, hazlie, plină de neastâmpăr și energie, conferindu-i un caracter recreativ, dar urmărind totodată și un scop educativ, a declarat director prof.Bădărau Carmen.

(Comunicat de presă) 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
107

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
133

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
149

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...