Directorii școlilor gimnaziale din Botoșani, învățați să combată bullyingul în rândul elevilor (fotogalerie)

Directorii școlilor gimnaziale din Botoșani, învățați să combată bullyingul în rândul elevilor (fotogalerie)

Joi, 24 noiembrie 2022, la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Botoșani a avut loc Cercul pedagogic al directorilor școlilor gimnaziale din municipiul Botoșani, din prima parte a anului școlar. Tema întâlnirii a fost „Abordarea fenomenului de bullying la nivelul școlii”.

Ioana Avarvari, directorul adjunct al școlii gazde, a prezentat aspecte de ordin teoretic ale fenomenului de bullying, strategii de acțiune ale școlii, dar și exemple de bune practici în ceea ce privește prevenirea, identificarea, intervenția și raportarea cazurilor.

Invitații au fost antrenați în atelierul „Șsst! Sau de ce naiba nu e naiba” coordonat de dr. Daniela Păduraru, care i-a fascinat pe invitați cu aspectele de ordin lingvistic ale cuvintelor, cu simboluri ascunse ale literelor ce formează cuvântări, demonstrând cum „cuvântul poate fi constructiv sau distructiv”. „Așadar, să folosim vorbe care ne încântă auzul și ne liniștesc sufletul,  deoarece cuvântul are putere demiurgică”, a fost concluzia profesoarei de limba și literatura română.

La activitate a participat și Ana-Maria Loghin, inspector școlar pe management instituțional, care a evidențiat aspectele legislative în vigoare referitoare la fenomenul de bullying. Directorul Gheorghe Onofraș, responsabilul Cercului Metodic al directorilor, a provocat colegii la discuții și dezbateri pornind de la această temă, evidențiind rolul tuturor factorilor, fie că sunt elevi, cadre didactice, consilier școlar, familie, sau instituții ale statului, toți având rol în prevenirea fenomenului de bullying din școli.

Gazdele școlii, directorii Dan Crîșmariu și Ioana Avarvari, au mulțumit tuturor colegilor pentru prezență, pentru împărtășirea exemplelor de bune practici și pentru soluțiile găsite în gestionarea unor situații problemă.

(Irina Siminiceanu)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi: CFR 1907 Cluj - FCSB, ora 21.00! Cel mai tare meci al campionatului

astăzi, 17:09
23

Astăzi se va juca cel mai tare duel din Superliga României. Formațiile ce s-au bătut la campionat de fiecare dată în ultimii cinci ani sunt gata să facă un show de excepție, chiar ...

Câinii antrenați pentru a face treaba a 10 polițiști. De instruirea lor se ocupă cei mai buni instructori

astăzi, 15:49
12

Bogdan Fedor este unul dintre puținii polițiști pasionați care și-au îndeplinit visul de a instrui și a lucra alături de câini. Zeus, un ciobănesc belgian născut în Centrul ...

Elev arestat pentru că își agresa, șantaja și hărțuia colegii de liceu

astăzi, 09:25
289

Un elev de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" din Şendriceni a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi, a anunţat, sâmbătă, purtăto...