Jandarmii, la tabăra ,,Codrii de Aramă” de la Agafton

Jandarmii, la tabăra ,,Codrii de Aramă” de la Agafton

Copiii din centrele de plasament din mai multe județe, aflați în această perioadă în tabăra ,,Codrii de Aramă” de la Agafton, au fost vizitați în această dimineață de jandarmi și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani.

Activitatea a avut loc în cadrul campaniei naționale Ziua internațională de luptă împotriva traficului și consumului ilicit de droguri, cei aproximativ 70 de adolescenți fiind informați cu privire la consecințele negative ale consumului de droguri, dar și în ceea ce privește consumul de tutun și alcool.

Vârsta pe care o au acești tineri, perioada de transformări pe care o parcurg în drumul spre maturitate și tentațiile zilnice îi încadrează într-o categorie socială tot mai vulnerabilă și predispusă la consumul unor substanțe și produse mai mult sau mai puțin interzise, dar cu un puternic impact negativ din punct de vedere fizic și psihologic.

Receptivitatea de care copiii au dat dovadă în cadrul activității desfășurate astăzi este un prim pas spre înțelegerea riscurilor la care se supun din punct de vedere legal și personal, implicarea instituțiilor statului fiind mai mult decât necesară pentru o bună informare și o eventuală corectare a unor obiceiuri care pot duce la săvârșirea unor infracțiuni sau contravenții, fapte asociate, în multe cazuri, consumului de tutun, alcool sau droguri.     

Comunicat de presă Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
194

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
311

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
117

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...