Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, la care un elev botoșănean a câștigat AURUL: România, pe locul 1 în clasamentul pe țări!

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, la care un elev botoșănean a câștigat AURUL: România, pe locul 1 în clasamentul pe țări!

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO 2017), competiție anuală la care participă elevi care au vârsta sub 15 ani și jumătate (în ziua concursului),are loc în perioada 24 – 29 iunie 2017, la Varna, în Bulgaria.

La JBMO 2017 au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Republica Moldova, România, Serbia și o echipă formată din 3 elevi din Muntenegru (țări membre), precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Franța, Filipine, Kazahstan, Tadjikistan și Turkmenistan (țări invitate). Țara organizatoare a mai participat cu două echipe, Bulgaria B și Bulgaria C.

Elevii români au obținut următoarele rezultate:

•Medalii de aur: Tudor Darius Cardaș de la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani (37 de puncte), Nguyen Bach Tran de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (37 de puncte) și Sebastian Mihai Șimon de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (36 de puncte).

•Medalii de argint: Andrei Tiberiu Pantea, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (33 de puncte), Paul Becsi de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare (30 de puncte) și Andrei Theodore Mărginean de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (23 de puncte).

În clasamentul neoficial pe țări, România a ocupat locul I cu 196 de puncte din 240 maxime. Pe locul al II-lea s-a situat Bulgaria cu 162 de puncte, iar pe locul al III-lea Serbia cu 158 de puncte.
 
Delegația României a fost coordonată de profesorii Andrei Alex Eckstein de la Universitatea "Politehnica” din Timișoara (team leader), Lucian Petrescu de la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Tulcea (deputy leader) și Marius Mâinea de la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” din Găești, Dâmbovița (observer).

S-au ocupat de acești copii profesorii: Liliana Tomiță (de la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani), Lioara Ivanovici, Victor Vacariu, Florin Bojor, Elena Nicolae și profesorilor ce au pregătit lotul României: Andrei Alex Eckstein, Lucian Petrescu, Mircea Fianu, Cristian Lazăr, Marius Perianu, Cristian Mangra, Flavian Georgescu și Marius Mâinea.


Citeste si Rezultat excepţional: AUR obţinut de elevul Tudor-Darius Cardaş la o competiţie internaţională de matematică!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
27

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
124

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
67

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...