Festivitate de final de an școlar pentru elevii cu învățământ la domiciliu

Festivitate de final de an școlar pentru elevii cu învățământ la domiciliu

Astăzi, 23 iunie 2021 la Școala Profesională Specială ”Sf. Stelian” a avut loc activitatea festivă de sfârșit de an școlar 2020-2021 pentru elevii școlarizați la domiciliu din municipiul și  județul Botoșani.

Elevii însoțiți de profesorii lor,  de părinți, bunici și frați au venit la activitatea festivă care le-a adus zâmbet și voioșie pentru că au primit diplome, coronițe, flori, baloane și dulciuri.

„Am fost mulțumiți  că am putut petrece momente frumoase împreună prin activitatea de socializare și integrare de astăzi.

La activitate au participat aproximativ 55 de persoane din care 27 elevi cu învățământ la domiciliu.”, au declarat reprezentanții Liceului „Sf. Stelian”

Beneficiază de această formă de educație adaptată, elevii cu boli cronice sau alte boli care necesită perioade mari de spitalizare cu/ fără alte deficiențe asociate, care nu pot frecventa cursurile școlare.

Scopul școlarizării la domiciliu este acela de a le acorda o șansă acestor elevi pentru o bună integrare școlară și profesională.

În spatele acestei forme de școlarizare stau de cele mai multe ori  părinții , eroii copiilor care se află în imposibilitatea de a ajunge la școală.

„Am simțit nevoia să vorbim în numele lor, să-i facem cunoscuți ca fiind elevi cu drepturi și obligații ca și ceilalți elevi cuprinși în sistemul educațional, cu emoții, trăiri , bucurii și vise.

Educația pentru incluziune și toleranță începe cu noi și cu modul în care prezentăm lumii copiii noștri

Mulțumim părinților pentru implicare, pentru munca de zi cu zi pentru remedierea și recuperarea acestor elevi, mulțumim cadrelor didactice care au pregătit surprizele: cântece, poezii, jocuri cu baloane și le urăm o vacanță frumoasă, cu sănătate și bucurii.” , au transmis organizatorii.






 

 

Spune-ne opinia ta