Elevii de clasa a VIII-a susțin, joi, proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale

Elevii de clasa a VIII-a susțin, joi, proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale

Proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2021 pentru elevii absolvenți de clasa a VIII-a are loc azi, pe 24 iunie. De la ora 8 este permis accesul elevilor în sălile de clasă.

La Botoșani, examenul se va desfășura în 102 de centre de examen, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele, broșură care are 10 pagini și hârtie ștampilată pentru ciorne. Conform Edupedu, la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul, potrivit anunțului Ministerului Educației.

O noutate este că, pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen și chiar să facă construcții pe foaia de examen, la figurile geometrice. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de asistenți.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta.

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Probele sunt monitorizate audio-video.

 

Spune-ne opinia ta