Elevi dărăbăneni, europarlamentari pentru o zi, vor simula o ședință de Parlament European

La invitaţia Parlamentului European, un grup de elevi de la liceul  ”Dimitrie Cantemir” din Darabani vor participa pe 30 noiembrie la Strasbourg, în cadrul Programului European EUROSCOLA.

Elevi dărăbăneni, europarlamentari pentru o zi, vor simula o ședință de Parlament European

   Foto: liceuldarabani.ro

După obţinerea titlului european de ”Şcoală-Ambasador a Parlamentului European”, program derulat prin intermediul Biroului Parlamentului European în România, Liceul ,,Dimitrie Cantemir” din Darabani a primit recent din partea Parlamentului European invitaţia de a participa cu un grup de elevi la sesiunea EUROSCOLA de la Strasbourg, din 30 noiembrie 2023.

Elevii dărăbăneni vor fi însoțiți de către profesorul Sîrbu Lucian, coordonator al programului european EPAS (”Şcoli-ambasador ale Parlamentului European), la nivelul liceului ”Dimitrie Cantemir” din Darabani.

Descrierea programului Euroscola

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din statele membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.

Evenimentul Ziua Euroscola este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an. Fiecare eveniment reunește peste 500 de elevi din toată Uniunea Europeană.

Participanții la Strasbourg sunt împărțiți în grupuri multilingve. Pentru o zi, ei devin membri ai Parlamentului European. În această calitate ei discută în comisii, formulează propuneri legislative, dezbat propunerile în plen, adresează întrebări, fac comentarii și adoptă sau resping propunerile legislative, însă într-o altă limbă decât limba maternă. La sfârșitul zilei, fiecare participant va primi un certificat de participare semnat de Președintele Parlamentului European. Parlamentul European pune la dispoziție o subvenție pentru acoperirea costurilor călătoriei la Strasbourg, potrivit https://bucharest.europarl.europa.eu/ro.


 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
34

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
29

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
26

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...