Colegiul Naţional „A. T. Laurian” Botoşani, un model de inițiere și dezvoltare a proiectelor și activităților educaționale

Selecție deschisă pentru un nou tip de proiect la Laurian. Proiectele Erasmus + au ajuns într-o nouă etapă începând cu anul școlar 2023-2024.

Colegiul Naţional „A. T. Laurian” Botoşani, un model de inițiere și dezvoltare a proiectelor și activităților educaționale

   Foto: Wikipedia

Urmărind să le arate elevilor aplicabilitatea cât mai mare a competențelor pe care și le formează, proiectele includ acum stagii de formare care să permită tinerilor să cunoască provocările și rigorile unui job. Așa este și proiectul inițiat de Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani, în colaborare cu firma Euromind Projects S.L., Avenida de la Ciudad de Linares, Spania, care și-a propus să inițieze liceenii în munca dintr-o companie IT.

Aceștia se vor confrunta cu standardele de elaborare ale unei aplicații web, dar și cu cerințele și nevoile clienților. Elevii vor trece, astfel, de la abordarea teoretică, oferită în cadrul școlii, la nivelul de  profesionalism în domeniul IT.

Stagiile presupun un efort de echipă în realizarea de produse software supervizate de programatorii din companiile de primire, stagiarii urmând să preia de la specialiști bune practici de management al proiectelor informatice.

Iată de ce, în Colegiul Național ”A.T. Laurian”, în perioada 6-24 noiembrie se desfășoară examenul de selecție a elevilor și profesorilor însoțitori în etapele ce vor urma. Vor fi selectați 14 elevi participanți la stagiile de formare, dar și doi elevi cu statut de rezerve, selecția urmând să se facă și pentru cei doi profesori însoțitori, plus unul cu statut de rezervă.

În selecția grupului țintă, laurienii anunță că promovează o politică de informare și o metodologie clară, care să asigure participarea fără discriminare, respectând principiul egalității de șanse, al transparenței și al evitării conflictului de interese. Informațiile sunt publicate pe situl liceului, precum și pe platforma ce oferă catalogul electronic al colegiului.

”Aplicațiile web complexe la care vor lucra liceenii din proiect înainte, în timpul și după stagii, vor constitui un atu în integrarea elevilor în companii IT locale și nu numai, prin munca ”remote”. Perioada de stagii va putea reprezenta experiență la locul de muncă, aceasta urmând să poată fi valorificată în momentul aplicării pentru un job”, a precizat profesoara Cerasela Daniela Cardaș, coordonatoarea proiectului Erasmus+.

Finanțat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, proiectul privind creșterea aplicabilității competențelor de programare ale elevilor prin participarea la proiecte Erasmus+, formare profesionala - VET, in domeniul IT,  se va derula în perioada 1 iunie 2023 și 31 august 2024.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
23

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
54

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
43

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...