Întâlnire emoționantă între generații, la aniversarea a 50 de ani de la înființarea Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din Botoșani (foto, video)

În acești 50 de ani de activitate, colegiul a format generații întregi de specialiști.

Întâlnire emoționantă între generații, la aniversarea a 50 de ani de la înființarea Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din Botoșani (foto, video)

Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Botoșani a marcat vineri 50 de ani de la înființare. Zilele ”Asachi 50” au debutat luni, 6 noiembrie, și au culminat vineri, 10 noiembrie, cu o festivitate care a avut loc, începând cu ora 10, în sala de sport a colegiului.

La festivitate au participat prefectul Sorin Cornilă, primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Liviu Toma, inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc, inspectori școlari, aleși locali, alți oficiali botoșăneni, șefi de instituții, foști directori și profesori ai colegiului, foști elevi.

De la sărbătoare nu au lipsit cadrele didactice, elevii și reprezentanții părinților, dar și reprezentanții agenților economici parteneri ai acestei prestigioase unități de învățământ.

Întreaga săptămână a fost dedicată sărbătoririi a 50 de ani de educație la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” din Botoșani, fiind organizate dezbateri sub titulatura ”Arc peste timp”, o masă rotundă pe tema participării la proiecte și mobilități Erasmus + , lansare de revistă aniversară, concursuri de creații literare și plastice pe tema operei lui Gheorghe Asachi, expoziții de desene și fotografii, un festival al toamnei, precum și o întâlnire cu reprezentanți ai Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași (partener educațional semnificativ al colegiului), sub titulatura ”Absolvenții de azi, studenții de mâine”.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis următorul mesaj: ”Pentru multe generații de profesori și elevi botoșăneni, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Botoșani, reprezintă ”Școala noastră dragă”! În acești 50 de ani de activitate, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Botoșani și-a câștigat o bună reputație și este o unitate școlară care face cinste județului Botoșani. În toată această perioadă s-au format generații întregi de specialiști. Foștii și actualii profesori și elevi au clădit de-a lungul timpului renumele instituției de învățământ. Felicitări tuturor!”

Și primarul Cosmin Andrei a adresat felicitări cadrelor didactice și elevilor cu prilejul acestei importante sărbători, arătând că ”administrația publică locală va acorda tot sprijinul pentru ca activitatea didactică să se deruleze în cele mai bune condiții”.

O prezență aparte a fost cea a viceprimarului Liviu Toma

Acesta a participat la festivitate în calitate de reprezentant al administrației publice locale, dar și de absolvent al Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”.

Eram fascinat, atunci, de cum erau îmbrăcați toți liceenii, de cum era intonat imnul de stat în careul din curtea liceului în fiecare dimineață și modul impecabil de a se intra la clase. Astfel, la finalizarea ciclului gimnazial, în 1989, am fost mândru să reușesc la examenul de admitere pentru a deveni licean la cel mai căutat Grup Școlar cu profil tehnic din Municipiul Botoșani și din tot județul”, a spus Liviu Toma.

Diana Moruzi, directorul colegiului, a transmis felicitări tuturor celor care au contribuit la succesul acestei instituții de învățământ, dar și absolvenților care au adus prestigiu liceului și au reprezentat un exemplu și pentru alți tineri, arătând că instituția a “pregătit tineri pentru a deveni cetățeni responsabili și înzestrați cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a face față provocărilor lumii moderne”.

Vă invit să reflectăm cu mândrie asupra celor 50 de ani de excelență în educație. Cu toții suntem părtași la această frumoasă poveste a succesului, și sunt convinsă că liceul nostru va continua să strălucească și să inspire generațiile viitoare”, a mai spus Diana Moruzi.

 

 















 

 

Spune-ne opinia ta