Profesori botoșăneni, la curs într-unul dintre cele mai frumoase orașe din lume

În perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2023, zece profesori de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, județul Botoșani, au participat la un curs în Helsinki, Filanda, în cadrul Acreditării Erasmus+.

Profesori botoșăneni, la curs într-unul dintre cele mai frumoase orașe din lume

Timp de șase zile, profesorii au participat la cursul ”Abordarea finlandeză a bunăstării elevilor: cum să aduceți mai multă activitate, distracție și bucurie în sala de clasă”, curs la care au aflat despre cum se poate aduce starea de bine în școală și în sala de clasă, prin diferite activități ce presupun mișcare, bucurie, încredere în sine.

Profesorii botoșăneni au exersat diferite jocuri și aplicații în care au fost folosite metode și mijloace inedite, fiind implicați și în activități outdoor.

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești s-au convins, după această experiență deosebită, că școala finlandeză, celebră în lume, acordă prioritate stării de bine a elevilor, sănătății mentale și fizice, pentru că, atunci când elevii se simt în siguranță și sunt sprijiniți emoțional, au capacitatea optimă de a se implica în activitățile de învățare. Accentul se pune pe învățarea colaborativă, în care elevii lucrează împreună la diferite proiecte și sarcini de lucru, pentru că această abordare promovează munca în echipă și abilitățile de cooperare, permițând elevilor să învețe unii de la alții și să-și dezvolte simțul apartenenței la comunitate.

”Prin activitățile școlare și extrașcolare, se ating obiectivele de dezvoltare durabilă, elevii sunt pregătiți pentru viață, pentru a face față provocărilor actuale, folosind abilitățile secolului XXI: gândire critică, creativitate, colaborare, comunicare, cunoștințe de calcul și TIC, înțelegere interculturală, cariera și învățarea încrederii în sine”, menționează profesorii participanți la acest proiect.

”Am cunoscut colegi din Franța și Spania, am vizitat cele mai importante obiective din Helsinki (biblioteci, muzee, galerii de artă, biserici etc), am avut și bucuria de încerca și câteva  mâncăruri din gastronomia finlandeză. A fost o experiență unică, de dezvoltare personală și profesională. Urmează să ne bucurăm de ceea ce am învățat, împreună cu elevii noștri, aplicând tot ce poate aduce starea de bine în școala noastră și în sălile de clasă, pentru că starea de bine este cheia învățării”, au subliniat profesorii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
34

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
112

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
84

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...