Una din direcțiile în care profesorii din programul Teach for Romania aleg să își continue activitatea este cea de comunicare, dezvoltând produse de media prin intermediul cărora vorbesc despre educație sau pun la dispoziția comunității de profesori resurse valoroase.
”Dincolo de un agregator de resurse și formări în educație, Teach for Romania este o comunitate de oameni valoroși, care se strâng în jurul acelorași idei și practici, și devin astfel infinit mai puternici împreună”, este mesajul transmis de reprezentanții Teach for Romania.
Printre profesorii incluși în program se regăsește și Oana Elena Răileanu, cadru didactic la Școala Gimnazială Orășeni-Deal. De asemenea, a activat la Școala Gimnazială nr. 6 ”Grigore Antipa” din Botoșani, dar și la Școala Gimnazială nr. 1 Unțeni.
”Oana Elena Răileanu reușește de peste 13 ani să aducă multă reziliență în sala de clasă, din rol de om și de profesor de limba română. Prezența ei la ore nu constă în liniștea elevilor care copiază de pe tablă, ci în zumzetul vocilor care lucrează în echipă și se consultă”, este descrisă profesoara din Botoșani.
Elevii construiesc și prezintă în fața clasei rezultatele echipelor lor, adresează întrebări și își dezbat ideile, căci Oana Elena Răileanu le-a oferit spațiu pentru așa ceva.
”La final de oră, ea le oferă post-it-uri pe care elevii scriu ce e important ca ea să știe despre ei. Apoi 3 minute de liniște. Elevii iau în serios și această sarcină. Profesorul este cel care construiește spațiul de învățare pentru elevi. Iar Oana știe foarte bine să creeze acest spațiu!”, aflăm de la reprezentanții Teach for Romania.