Profesoara din Botoșani care le cere elevilor ”3 minute de liniște” la finalul fiecărei ore

Teach for Romania începe cu doi ani intenși de program, dar își propune o intervenție pe termen lung pentru schimbarea educației, cu ajutorul tuturor generațiilor de profesori.

Profesoara din Botoșani care le cere elevilor ”3 minute de liniște” la finalul fiecărei ore

 Oana Elena Răileanu  Foto: Teach for Romania

Una din direcțiile în care profesorii din programul Teach for Romania aleg să își continue activitatea este cea de comunicare, dezvoltând produse de media prin intermediul cărora vorbesc despre educație sau pun la dispoziția comunității de profesori resurse valoroase.

”Dincolo de un agregator de resurse și formări în educație, Teach for Romania este o comunitate de oameni valoroși, care se strâng în jurul acelorași idei și practici, și devin astfel infinit mai puternici împreună”, este mesajul transmis de reprezentanții Teach for Romania.

Printre profesorii incluși în program se regăsește și Oana Elena Răileanu, cadru didactic la Școala Gimnazială Orășeni-Deal. De asemenea, a activat la Școala Gimnazială nr. 6 ”Grigore Antipa” din Botoșani, dar și la Școala Gimnazială nr. 1 Unțeni.

”Oana Elena Răileanu reușește de peste 13 ani să aducă multă reziliență în sala de clasă, din rol de om și de profesor de limba română. Prezența ei la ore nu constă în liniștea elevilor care copiază de pe tablă, ci în zumzetul vocilor care lucrează în echipă și se consultă”, este descrisă profesoara din Botoșani.

Elevii construiesc și prezintă în fața clasei rezultatele echipelor lor, adresează întrebări și își dezbat ideile, căci Oana Elena Răileanu le-a oferit spațiu pentru așa ceva.

”La final de oră, ea le oferă post-it-uri pe care elevii scriu ce e important ca ea să știe despre ei. Apoi 3 minute de liniște. Elevii iau în serios și această sarcină. Profesorul este cel care construiește spațiul de învățare pentru elevi. Iar Oana știe foarte bine să creeze acest spațiu!”, aflăm de la reprezentanții Teach for Romania.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
6

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
18

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
61

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...