Educație prin muzică, limbi străine și tradiții la Seminarul Teologic Liceal ”Sfântul Gheorghe” Botoșani

Proiectul interregional ”Singing and Living” aprobat de Ministerul Educației în CAERI 2024, inițiat și organizat de Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” Botoșani, aflat deja la a șasea ediție, vizează educarea copiilor prin muzică, integrarea limbilor străine în paralel cu păstrarea tradițiilor și obiceiurilor, într-o lume a multiculturalității și diversității artistice.

Ca liceu vocațional, Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” conștientizează  nevoia reală de susținere a talentului,de  promovare a tinerilor artiști, de creare de condiții pentru afirmare, dezvoltare personală și recunoaștere a valorii, prin competiție deschisă  și transparentă cu alți tineri de același nivel.

”Întrucât mulți dintre elevii liceului  sunt talentați, dar au situații materiale modeste, de multe ori, participarea lor la proiecte, concursuri și competiții cade în sarcina profesorilor coordonatori și a conducerii școlii, dar rezultatele acestora merită întotdeauna eforturile”, declară pr. prof. dr. Daniel Dascălu, Directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” Botoșani.

Prin implicarea în activitățile proiectului, instituția are ca obiectiv, pe de o parte, sprijinirea elevilor mai puțin motivați și mai puțin susținuți de familie în vederea ameliorării rezultatelor școlare, a prevenirii abandonului școlar și a întăririi colaborării cu familia, iar pe de altă parte, crearea unui cadru competițional deschis și transparent pentru tinerii artiști amatori din județul Botoșani, susținerea și promovarea talentului autentic.

 Proiectul vizează, de asemenea, dobândirea de cunoștințe teoretice și de specialitate în domeniul muzicii, exersarea și formarea deprinderilor și abilităților în funcție de secțiunile concursului, promovarea unei conduite și atitudini potrivite spiritului competitive, socializarea, schimbul de bune practici, dezvoltarea personală, creșterea stimei de sine, a încrederii în forțele proprii, creșterea capacității de adaptare la situații inedite și contexte noi, realizarea de schimburi educaţionale, între elevii, părinții și cadrele didactice implicate în proiect, încurajarea muncii în echipă, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice și creșterea capacității și culturii organizaționale a școlilor implicate în proiect, prin implementarea proiectului la nivel interregional.

Proiectul este coordonat de prof. Jeanina Cătălina Apostol și prof. Ioana Șcarlii, cu sprijinul de specialitate al prof. Cezar Grădinaru și al prof. Ghorghiță Bulboacă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de unități administrativ-teritoriale verificate de Garda de Mediu Botoșani, unele au primit avertisment!

astăzi, 19:45

Statul recunoaşte dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos, accesul liber pentru recreere în spaţiile verzi proprietate publică, dreptul de a contribui la amenajarea spaţiilor...

Transportator de lemne sucevean, prins la Botoșani cu actele în neregulă, s-a ales cu marfa confiscată!

astăzi, 19:10

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în documentele de însoțire a materialului lemnos nu corespundeau cu cele faptice, cantitatea îns...

Expoziție de pictură și grafică la Galerile de Artă din Botoșani, cu un invitat special!

astăzi, 18:30

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 17-29 noiembrie 2024, în spațiul Colecției de Artă (Piața Revoluției, nr. 12), expoziția „Salonul de toamnă”. Vor...