Educația financiară și juridică devin materii obligatorii în toate școlile

Educația financiară și juridică devin materii obligatorii în toate școlile

Începând de anul viitor Educația financiară și Educația juridică vor fi introduse obligatoriu în toate școlile, la nivel de învățământ primar și gimnazial.

Modificarea intră în vigoare din 2022, după ce Parlamentul a aprobat luni o hotărâre în acest sens. Practic, legea educației este modificată astfel încât cursul de competențe antreprenoriale va deveni curs de competențe “antreprenoriale și financiare”. În plus, proiectul stabilește că elevii vor beneficia și de programe de educaţie juridică.

Elevii vor avea astfel posibilitatea de a învăța diferența dintre active și pasive, cum funcționează creditele, diferența dintre cardul de credit și cardul de debit, cum funcționează IFN-urile, care este importanța economisirii și informații de bază despre investiții la bursă, relatează avocatnet.ro

Inițiatorii suțin că „nu este suficient ca tinerii să dobândească competenţe antreprenoriale, să ştie cum să administreze o afacere din punct de vedere financiar, ci este nevoie să înţeleagă şi să integreze şi comportamente responsabile din punct de vedere juridic”, mai relatează sursa citată.

„Inițiativa legislativă are drept scop introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar, alături de educația antreprenorială. Introducerea educației antreprenoriale în școli reprezintă un aspect de natură a încuraja spiritul antreprenorial de la vârste cât mai fragede.

Stimularea educației antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, iar România se aliniază astfel trendului global. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți absolvenții vor deveni antreprenori, însă toți vor avea nevoie de cunoștințe de bază cu privire la gestionarea unui buget propriu”, scriu inițiatorii proiectului.

 

Spune-ne opinia ta