Directorul unui liceu din Botoșani, mesaj către elevi la început de an școlar: Nu s-a inventat pandemie care să ne interzică zâmbetul și fericirea!

Directorul unui liceu din Botoșani, mesaj către elevi la început de an școlar: Nu s-a inventat pandemie care să ne interzică zâmbetul și fericirea!

Mirela-Ofelia Sănduleanu, directorul Liceului Pedagogic “Nicolae Iorga” Botoșani a transmis elevilor, la început de an școlar, un mesaj pe cât de emoționant pe atât de adevărat. Cadrul didactic lansează provocarea spre normalitate, în care bucuria revederii și emoția regăsirii să nu fie știrbită de izolarea ultimelor șase luni, timp în care învățământul românesc s-a reconfigurat.

Distinsa doamnă a scris, atât de frumos și sincer, despre fericirea revederii și zâmbetul din spatele măștii, un zâmbet care, indiferent de ce s-ar întâmpla, nimic nu-l poate înfrânge.

 „Septembrie 2020. Freamătul vocilor de copii în drum spre școală, buchete de flori în mâna boboceilor, careul începutului de an, bucuria revederii, emoția regăsirii, idile de o vară adormite leneș într-un album foto pe un smartphone aruncat lejer în buzunarul de la spate al blugilor, zâmbete, glume... O normalitate uitată deja și aparent fără mari șanse de recuperare.

Și totuși...

Începe școala - cea mai urâtă și cea mai iubită de milioanele de copii ai României. Școala pe care doar izolarea ultimelor 6 luni ne-a învățat să o apreciem cu adevărat, școala în pandemie. Sec, simplu și dureros de real.

Și totuși...

Începe școala și toți avem dreptul la acest început. Dar mai ales, dreptul la o nouă normalitate. Pentru că ultimele 6 luni ne-au obligat să ne reconfigurăm, iar școala are azi o nouă față. Poate severă, poate rece, poate imposibil de înțeles, stângace și distantă, dar aceeași școală. Aceasta e noua școală a fericirii și a zâmbetelor, a speranțelor și a împlinirilor, a viitorului nostru, al vostru, al tuturor.

Pentru că nu s-a inventat încă pandemia care să ne interzică zâmbetul și fericirea. Zâmbim cu ochii - oglinda sufletului; zâmbim din spatele măștii, și totuși zâmbim.

Așa că, dragii noștri, întru distanțare fizică, vă provoc la fericire! Vă provoc să ne zâmbim de după mască în prima zi de școală și să purtăm toți o mască pe care să desenăm un zâmbet, în Liceul Pedagogic Nicolae Iorga Botoșani!

Bun (re)venit într-o nouă normalitate școlară! Așadar, pe 14 septembrie, în prima zi de școală, haideți să purtăm cu toții o mască zâmbitoare!”, este mesajul transmis de prof. Mirela-Ofelia Sănduleanu, director Liceul Pedagogic “Nicole Iorga”, Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean dat în urmărire după o condamnare pentru afaceri cu droguri! (Foto)

astăzi, 13:40
65

Florin Zaharia, cu domiciliul în localitatea Hudești, județul Botoșani, a fost condamnat pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor.Astfel, pe 25 aprilie 2024, Tribunalul Botosani a em...

Copiii dintr-o parohie din Botoșani au primit încălțăminte de la studenții din Iași! (Foto)

astăzi, 13:21
77

În data de 21 aprilie, copiii și tinerii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Pleșani, județul Botoșani, au primit vizita studenților de la Colegiul &b...

Se caută medic pentru un compartiment important de la Spitalul „Mavromati”, concursul se susține la Iași!

astăzi, 12:52
135

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unui post vacant.Este vorba despre un post de medic specialist pe specialitatea hematologie, d...