Declarația de dragoste a unui dascăl pentru soția sa, la 64 de ani de căsnicie: ”Sufletul meu parcă de inima ta s-a lipit”

Sunt împreună de 64 de ani. O dragoste clădită pe respect reciproc, dar și pe misiunea comună de la care nu s-au abătut niciodată: aceea de a educa și de a forma oameni.

Declarația de dragoste a unui dascăl pentru soția sa, la 64 de ani de căsnicie: ”Sufletul meu parcă de inima ta s-a lipit”

   Foto: Facebook / Teodor Epure

Profesorul Teodor Epure s-a căsătorit, în urmă cu 64 de ani, cu învățătoarea Olga (Beleca) Epure. Aproape jumătate de secol au slujit împreună învățământul botoșănean în școala de la Vorniceni.

Au format generații întregi de elevi, lăsând în urma lor amintiri de neșters. Nu doar pentru foștii elevi sau colegi de catedră au fost adevărate exemple, ci și pentru propria familie.

”Vă admirăm sincer, din toată inima, dragi părinți, pentru exemplul de armonie, de dragoste, de înțelegere, de cinste și de omenie din familia noastră, pentru munca și stăruința de o viață de a ne deschide orizonturi noi și de a ne ocroti drumul spre o viață frumoasă, ca a voastră. Vă îmbrățișăm cu drag și vă urăm să aveți o viață lungă, liniștită, cu sănătate și mii de bucurii. La mulți, mulți ani frumoși, mereu împreună!”, le-au transmis astăzi Mihaela Dorina Barbacaru, fiica celor doi dascăli.

Astăzi în vârstă de 84 de ani, fostul profesor Teodor Epure i-a dedicat soției sale un poem, menționând și fericitul prilej: ”64 de ani ÎMPREUNĂ!”:

Timpul s-a ascuns

În iarba fragedă şi în lumină scăldat
Mestecam gândurile-n tăcere uşurat,
Valurile-ncinse de arşiţă se revărsau,
Albinele-n cupele de polen se scufundau.

Timpul s-a ascuns-n galaxiile părăsite,
Bucuriile-mi curgeau in ritmuri stabilite
Şi-un iz înţepător al iubirii am simţit,
Sufletul meu parcă de inima ta s-a lipit.

În ochii tăi vedeam o lucire fugară,
O scânteie de-o clipă selenară,
Inima îţi pendula tot mai încet
Şi într-un surâs plăcut ţi-a înflorit.

Ştiu că iubeşti florile încărcate cu rouă
Şi te aştept să vii în stupina mea cea nouă,
Să înnoptezi duios sub arcada mea
Până când gândul mi se va prelinge pe o stea.

Atunci-n culorile luminii ne vom îmbrăca,
Cântecul iubirii îl vom asculta,
În adierea vântului cucul va cânta,
Întreaga natură ne va admira.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interviu cu un botoșănean, make-up artistul vedetelor din capitală. „Sunteți frumoase, fetelor!” (foto)

Luni, 4 Decembrie 2023
1341

Alexandru Tanasă sau Alex, așa cum îi spun apropiații, este din comuna Drăgușeni, județul Botoșani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la vârsta lui. Și-a dorit să fie...

Ample acțiuni cu polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, s-a lăsat cu amenzi și permise reținute

Luni, 4 Decembrie 2023
304

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în Darabani, Săveni, Botoșani, Flămânzi, Bucecea și Dorohoi, în cadrul acțiunii BLOCADA,...

(Și) personalul TESA de la „Mavromati” continuă protestele (foto, video)

Luni, 4 Decembrie 2023
106

Continuă protestele și la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Personalul TESA a ieșit, pentru a 11-a zi, în fața unității sanitare în semn de prote...