Declarația de dragoste a unui dascăl pentru soția sa, la 64 de ani de căsnicie: ”Sufletul meu parcă de inima ta s-a lipit”

Sunt împreună de 64 de ani. O dragoste clădită pe respect reciproc, dar și pe misiunea comună de la care nu s-au abătut niciodată: aceea de a educa și de a forma oameni.

Declarația de dragoste a unui dascăl pentru soția sa, la 64 de ani de căsnicie: ”Sufletul meu parcă de inima ta s-a lipit”

   Foto: Facebook / Teodor Epure

Profesorul Teodor Epure s-a căsătorit, în urmă cu 64 de ani, cu învățătoarea Olga (Beleca) Epure. Aproape jumătate de secol au slujit împreună învățământul botoșănean în școala de la Vorniceni.

Au format generații întregi de elevi, lăsând în urma lor amintiri de neșters. Nu doar pentru foștii elevi sau colegi de catedră au fost adevărate exemple, ci și pentru propria familie.

”Vă admirăm sincer, din toată inima, dragi părinți, pentru exemplul de armonie, de dragoste, de înțelegere, de cinste și de omenie din familia noastră, pentru munca și stăruința de o viață de a ne deschide orizonturi noi și de a ne ocroti drumul spre o viață frumoasă, ca a voastră. Vă îmbrățișăm cu drag și vă urăm să aveți o viață lungă, liniștită, cu sănătate și mii de bucurii. La mulți, mulți ani frumoși, mereu împreună!”, le-au transmis astăzi Mihaela Dorina Barbacaru, fiica celor doi dascăli.

Astăzi în vârstă de 84 de ani, fostul profesor Teodor Epure i-a dedicat soției sale un poem, menționând și fericitul prilej: ”64 de ani ÎMPREUNĂ!”:

Timpul s-a ascuns

În iarba fragedă şi în lumină scăldat
Mestecam gândurile-n tăcere uşurat,
Valurile-ncinse de arşiţă se revărsau,
Albinele-n cupele de polen se scufundau.

Timpul s-a ascuns-n galaxiile părăsite,
Bucuriile-mi curgeau in ritmuri stabilite
Şi-un iz înţepător al iubirii am simţit,
Sufletul meu parcă de inima ta s-a lipit.

În ochii tăi vedeam o lucire fugară,
O scânteie de-o clipă selenară,
Inima îţi pendula tot mai încet
Şi într-un surâs plăcut ţi-a înflorit.

Ştiu că iubeşti florile încărcate cu rouă
Şi te aştept să vii în stupina mea cea nouă,
Să înnoptezi duios sub arcada mea
Până când gândul mi se va prelinge pe o stea.

Atunci-n culorile luminii ne vom îmbrăca,
Cântecul iubirii îl vom asculta,
În adierea vântului cucul va cânta,
Întreaga natură ne va admira.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
200

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
195

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
285

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...