Consfătuire județeană a profesorilor din învățământul special și din centre și cabinete de asistență psihopedagogică

Consfătuire județeană a profesorilor din învățământul special și din centre și cabinete de asistență psihopedagogică

Luni, 25 septembrie, la sediul Casei Corpului Didactic din Botoșani a avut loc consfătuirea județeană a cadrelor didactice din învățământul special și a celor din centre și cabinete de asistență psihopedagogică.

S-au reunit cadre didactice din școlile speciale și din Centrul Judetean de Resurse și de Asistență Educațională (CJRAE) din Botoșani, personal care constituie resursa profesională principală de care pot beneficia copiii cu cerințe educaționale speciale.

Subiectele dezbătute au fost legate de noua Lege a Învățământului Preuniversitar, cum ar fi cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ în anul școlar 2023 – 2024, diagnoza procesului educațional pentru disciplina învățământ special la nivelul județului, aplicarea curriculumului național, repere metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a XI-a, în anul școlar 2023-2024, organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat, a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a admiterii în învățământul liceal și profesional, în acest an școlar.

„S-au stabilit repere de colaborare, strategii de acțiune care să ducă la formarea competențelor cheie și la susținerea integrării sociale a elevilor cu cerințe educaționale speciale. Deviza de acțiune a domeniului învățământ special și special integrat, va fi și în acest an, următoarea: ,,Într-o lume în care poți alege orice, alege să fii bun!”, transmite prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
335

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
369

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2487

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...