UAIC deschide anul universitar cu un eveniment menit să îi ajute pe boboci să se integreze mai ușor

„Boboceii” vor fi întâmpinați de studenții din anii mai mari, de asociațiile studențești și de angajați ai Universității, și vor putea participa la diferite activități interactive de unde vor afla despre viața studențească. 

UAIC deschide anul universitar cu un eveniment menit să îi ajute pe boboci să se integreze mai ușor

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2023, a XII-a ediție a evenimentului „Bun venit la UAIC”, dedicat studenților din anul I, menit să îi ajute să se integreze cât mai ușor în comunitatea academică a Universității.

Pe întreaga durată a evenimentului, în fața Universității vor fi amenajate standuri unde „bobocii” vor fi întâmpinați de studenţi din ani mai mari, asociaţii studenţeşti, angajați din cadrul Universităţii și reprezentanți ai instituțiilor de cultură și companiilor din Iași.

Studenţii din anul I vor primi informații relevante despre viața de student (burse, cazare, biblioteci etc) la standul „Informații despre studenție”. Tot acolo vor primi pachetul de bun-venit, care conține informații esențiale de orientare în studenție: ghidul studentului, harta campusului, materiale despre serviciile Universității, despre oportunitățile de angajare etc.

Pe parcursul celor trei zile, vor fi organizate vizite ghidate la Muzeul Universității, la Centrul de Învățare al UAIC și la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, tururi ale orașului, workshopuri susținute de specialiști din cadrul Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni din cadrul UAIC, dar și activități sportive cu premii și alte surprize.

Duminică, 1 octombrie 2023, fiecare facultate va organiza programul de mentorat, în cadrul căruia studenţii din anul I vor putea afla detalii despre studenţie de la colegii din ani mai mari.

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024 va avea loc luni, 2 octombrie, ora 11:00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”.

Mai multe informații sunt publicate la adresa: https://www.uaic.ro/bunvenit2023/

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
43

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
60

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
60

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...