Câte grădinițe rămân deschise în județul Botoșani pe perioada vacanței de primăvară

Câte grădinițe rămân deschise în județul Botoșani pe perioada vacanței de primăvară

Ministerul Educației a anunțat că pe perioada vacanței de primăvară vor fi deschise mai multe grădinițe în țară.

Activitățile educative au fost inițiate la solicitarea părinților, cu aprobarea Consiliului de administrație, primind avizul Direcțiilor de Sănătate Publică.

„Ministerul Educației a creat cadrul legal pentru ca grădinițele să poată organiza activități cu copiii și în perioada vacanței de primăvară. Astfel, un  număr însemnat de grădinițe din sistemul de educație vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică . Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta în funcție de solicitări și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Educației.

De asemenea, Ministerul Educației a anunțat și numărul grădinițelor din România deschise în fiecare săptămână de vacanță.

La nivelul județului Botoșani, în perioada 5 – 29 aprilie, grădinițele vor fi grupate în patru perioade de funcționare:

5 – 9 aprilie: 12 grădinițe

12 – 16 aprilie: 47 grădinițe

19 – 23 aprilie: 42 grădinițe

26 -29 aprilie: 9 grădinițe.

Conform datelor transmise de către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani , aproximativ 1.600 de preșcolari vor merge la grădiniță și în vacanța de primăvară, pentru a desfășura activități educative și pentru a fi supravegheați într-un cadru organizat.

Părinții pot depune cereri la grădinițe pentru a-și duce copiii și pe perioada vacanței de primăvară.

 

 

 

Spune-ne opinia ta