O școală din județul Botoșani, partener în proiectul Erasmus+

Proiectul Erasmus+,,Culture Ambassadors” în care Școala Gimnazială nr. 1 Dobârceni este parteneră, a demarat în luna martie a acestui an cu prima activitate desfășurată exclusiv online.

În perioada 8 – 12 martie, Școala Gimnazială nr.1 Dobârceni s-a alături Turciei, Portugaliei, Macedoniei de Nord  și Bulgariei, coordonatoarea proiectului.

Gazda întâlnirii a fost o școală din Mersin (Turcia) care a coordonat activitatea de mobilitate virtuală aceasta având un program divers.

Activitatea  a cuprins etapa de prezentare a țărilor și a școlilor partenere, realizarea contactului participanților cu twinspace-ul proiectului  Erasmus+,,Culture Ambassadors” de pe platforma e Twinning.

„Am experimentat intrumentele web 2,0 Flashcards, Artsteps, Hihaho, StoryJumper; am utilizat chestionare de tip Kahoot, Survey, Mentimeter (educatia 2.0 se referă la diverse metode de utilizare a tehnologiilor Web, având ca scop învăţarea şi formarea, dezvoltarea creativităţii, partajarea informaţiilor şi colaborarea între utilizatori).

Am participat la activitățile clubului ,,DramaArt” unde am utilizat elemente ale patrimoniului cultural specific fiecărei țări și le-am promovat prin imagini și mimă. A fost distractiv și ne-am implicat pentru a realiza un tot al culturilor ceea ce ne-a permis  identificarea punctelor comune, explorarea, acceptarea, îmțelegerea, colaborarea. În ultima zi a activităților virtuale a avut loc festivitatea de premiere a participanților și am cântat împreună, am realizat o atmosferă de bucurie și sărbătoare” , a declarat directorul instituției, Teodora Grapan, coordonatorul proiectului Erasmus+ la nivelul școlii.

Scopul proiectului Erasmus+ ,,Culture Ambassadors” este de a promova valorile materiale și spirituale ale popoarelor partenere, valori  păstrate  în timp și prin care se dorește  să se reconstruiască imaginea comunităților omenești din diferite perioade istorice.

„Și pentru ca uitarea să nu se aștearnă peste ele,  vom avea misiunea de a  implica elevii școlilor noastre în activități prin care să le identifice, să le promoveze, să cunoască și alte culturi și să găsească similitudini și deosebiri între acestea”, a completat Teodora Grapan.

Elevii vor putea să comunice atât pe platforma e Twinning cât și în viitoarele patru întâlniri (fie ele virtuale sau fizice) cu copiii din țările partenere, să devină prieteni,  să- si dezvolte abilitatea de a comunica în limba engleză și de a utiliza instrumentele TIC.

Un aspect pozitiv al mobilităților  virtuale constă în faptul că la acestea poate participa un număr mai mare de copii și de cadre didactice, acestea beneficiind de cursuri care să le dezvolte competențe de predare precum și recunoașterea instruirii prin certificatele de participare și europass.

„Indiferent de evoluția situației sanitare la nivel mondial, lumea Erasmus+ își continuă misiunea și la nivelul Școalii Gimnaziale Nr 1 Dobârceni unde copiii, personalul școlii și comunitatea locală sunt parteneri în proiecte de anvergură internațională, beneficiază de avantajele unui parteneriat multicultural, învață să fie toleranți și să accepte, să- și depășească limitele și să facă față la noi provocări, să experimenteze, să cunoască, să se dezvolte”,  a conchis Teodora Grapan, coordonatoarea  proiectului Erasmus+ la nivelul școlii.

 

 

 

Spune-ne opinia ta