Se caută voluntari pentru copiii care trăiesc într-un fost pichet militar

Se caută voluntari pentru copiii care trăiesc într-un fost pichet militar

   Sursă foto: Antena3

Cei 30 de copii care trăiesc alături de familiile lor într-un fost pichet militar, din satul Hilișeu Crișan, la granița cu Ucraina, au beneficiat în urma campaniilor inițiate în luna septembrie 2020, de o îmbunătățire a condițiilor de viață ca urmare a numeroșilor voluntari implicați în acest proiect.

În Săptămâna Națională a Voluntariatului (7-13 septembrie 2020), a fost demarat proiectul „Copiii din Pichet”, prin intermediul căruia au fost oferite hăinuțe, rechizite pentru copii și materiale de construcții familiilor nevoiașe.

La câteva luni de la această inițiativă, dorința Mihaelei Mihăescu, directorul Asociației IHTIS, este de a oferi copiilor din Pichet șansa la o educație de calitate, cu atât mai mult cu cât elevii au avut de suferit ca urmare a condițiilor impuse de pandemie.

Voluntarii implicați în proiect au constatat că există copii cu dificultăți de învățare precum și cu probleme emoționale asupra cărora ar trebui interveni.

„Mai ales în grupa copiilor preșcolari, am întâlnit copii care ar avea nevoie de sprijin 1 la 1, de strategii de lucru adaptate: copii care ar avea nevoie de un logoped, copii cu probleme de comunicare, cu dificultăți de învățare, chiar și copii cu tulburări senzoriale.

În aceste condiții, învățarea online este total exclusă. Este nevoie de voluntari care să fie prezență fizic în mijlocul lor și să-i îndrume pe fiecare în funcție de nevoile specifice. Sunt copii cu potențial foarte bun în care merită investit pentru a avea șansa la o educație de calitate”, a declarat prof. Iuliana Diaconu, pedagog de recuperare și voluntar IHTIS.

Pentru ca acești copii să recupereze, într-o măsură cât mai mare, cunoștințele pierdute pe parcursul anului școlar curent, este nevoie de implicarea cât mai activă a voluntarilor.

Mihaela Mihăescu, director al Asociației IHTIS, transmite un mesaj de suflet studenților și cadrelor didactice de a sprijini acești copii în recuperarea cunoștințelor pierdute de-a lungul anului:  „M-aș bucura dacă în vacanța de vară s-ar găsi studenți – voluntari dispuși să desfășoare activități pe baza unui Contract de Voluntariat și program stabilit prin Fișa postului – O școală de vară la Pichet – ajutând copiii să recupereze informațiile pierdute pe parcursul anului școlar  la limba română și matematică, împletite cu ateliere tematice și activități de tip recreativ”.

 

Spune-ne opinia ta