Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, în parteneriat cu IȘJ Botoșani, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Botoșani și Direcția de Sănătate Publică Botoșani derulează campania locală ,,Rămâi liber”. 

În acest sens, reprezentanții instituțiilor amintite au desfășurat o serie de activități preventiv-educative cu elevii Colegiului.

Informațiile transmise au vizat:

- răspunderea penală asociată deținerii de droguri în vederea consumului

- consecințele consumului de droguri sau a altor substanțe interzise asupra sănătății fizice și mentale 

- conduita de urmat pentru a evita tentația consumului

- paleta de servicii integrate de asistență disponibile la nivel local de care poate beneficia o persoană și modul de accesare a acestora.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate, elevii au avut posibilitatea de a observa stările induse de droguri, folosind ochelarii speciali care simulează efectele consumului de substanțe psihoactive, respectiv dezorientarea în spațiu, modificarea culorilor, vizibilitatea limitată, vederea dublă, aprecierea greșită a distanțelor, confuzie, etc.

Aceste campanii oferă elevilor un cadru sigur și deschis în care să discute și să înțeleagă mai bine implicațiile consumului de droguri asupra sănătății, relațiilor interpersonale și a viitorului lor. Prin promovarea unor valori precum responsabilitatea personală, respectul de sine și autodeterminarea, campaniile antidrog încurajează elevii să-și dezvolte abilități și strategii eficiente pentru a face față presiunilor și tentațiilor din mediul lor social.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
39

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
110

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...