Brambureală cu Olimpiada de Geografie de duminică! Va începe pentru toți elevii la ora 9!

Ora de începere a probei scrise de la Olimpiada Națională de Geografie, etapa județeană, de duminică, 17 martie, a fost mutată pentru toți elevii participanți la ora 9.00.

Brambureală cu Olimpiada de Geografie de duminică! Va începe pentru toți elevii la ora 9!

Cel puțin asta prevede o adresă trimisă miercuri, 13 martie, inspectoratelor școlare județene (ISJ), potrivit Edupedu.ro.

Inițial, elevii de clasa a VIII-a începeau la ora 13:00, iar restul de la ora 10:00. Decalarea orei de început doar pentru clasa a VIII-a a venit după „o solicitare a unui părinte” făcută direct la cabinetul secretarului de stat Florian Lixandru din Ministerul Educației.

Decizia de a muta uniform ora de începere a etapei județene de duminică, 17 martie, la ora 9, vine după seria de articole Edupedu.ro în care s-a arătat că prima modificare a programului a fost doar pentru clasa a VIII-a. Situația semnalată este unică deocamdată, nemaiexistând în istoria recentă vreo scindare pe clase în părți ale zilei pentru aceeași olimpiadă, potrivit profesorilor consultați de sursa citată.

„Urmare a deciziei Comisiei Naționale de Organizare a Competițiilor Școlare, etapa județeană/ a sectoarelor Municipiului București a olimpiadei de geografie se va desfășura în ziua de duminică, 17 martie 2024, începând cu ora 09:00, pentru clasele VIII-XII”, scrie în documentul transmis ISJ/ISMB miercuri.

Amintim că într-un răspuns la cererea Edupedu.ro, Ministerul Educației (ME) precizează că solicitarea care a dus la mutarea de la ora 10:00, la ora 13:00 pentru elevii de clasa a VIII-a, a fost înregistrată pe 6 martie direct la cabinetul secretarului de stat Florian Lixandru. Cinci zile mai târziu, acesta a aprobat și trimis luni, 11 martie, o adresă în care precizează ora de începere diferită pentru clasa a VIII-a.

În adresa de miercuri, 13 martie, se mai arată și că „în cazul în care sunt solicitări de participare la etapele județene ale olimpiadelor școlare care se suprapun, vă rugăm să ne comunicați în termen util aceste cazuri”.

Conform calendarului olimpiadelor școlare, duminică mai sunt olimpiadele județene de Informatică și de Biologie. Conform surselor Edupedu.ro, până la acest moment cele două competiții nu sunt decalate pe ore în vreun fel pentru a putea participa mai mulți elevi. Olimpiada județeană de Biologie începe în țară de la ora 10:00, potrivit Inspectoratelor școlare Bistrița Năsăud și Brașov. În cazul Informaticii, ora de începere este 09:00, pentru peste 2.000 de elevi de gimnaziu.

Revenind la cea mai recentă adresă, „toate celelalte precizări transmise prin adresa 26384/11.03.2024 rămân valabile”, mai scrie în document.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
177

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
178

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
258

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...