Un elev a obținut schimbarea peste noapte a orei de începere a unei olimpiade județene care are loc duminică!

Situația este unică, deocamdată, nemaiexistând în istoria recentă vreo scindare pe clase în părți ale zilei pentru aceeași olimpiadă.

Un elev a obținut schimbarea peste noapte a orei de începere a unei olimpiade județene care are loc duminică!

   Foto: Edupedu.ro

Măsura a fost luată cu 6 zile înainte de olimpiadă și printr-un document fără valoare normativă – o adresă administrativă.

Solicitarea care a produs ca toți elevii de clasa a VIII-a participanți la Olimpiada Națională de Geografie (ONG), etapa județeană de duminică, 17 martie, să înceapă proba scrisă de la ora 13:00, mai târziu decât celelalte clase din competiție, a fost făcută direct la cabinetul secretarului de stat Florian Lixandru, potrivit unui răspuns al instituției la cererea Edupedu.ro.

Într-un răspuns la cererea Edupedu.ro, Ministerul Educației (ME) precizează că solicitarea de a muta la ora 13:00 ora de începere pentru elevii de clasa a VIII-a de la olimpiada județeană de geografie, în timp ce clasele IX-XII încep de la ora 10, a fost înregistrată pe 6 martie la cabinetul secretarului de stat Florian Lixandru. Cinci zile mai târziu, acesta a trimis luni, 11 martie, o adresă în care precizează ora de începere diferită pentru clasa a VIII-a.

„Modificarea menționată are ca temei o solicitare în acest sens adresată Ministerului Educației de către o persoană fizică și înregistrată cu nr. 92LIF/06.03.2024”, a transmis biroul de presă al Ministerului Educației.

„Ministerul Educației are obligația legală de a gestiona informațiile cu caracter personal în condițiile stabilite de lege, context în care vă informăm că numele/prenumele și alte date de identificare ale persoanelor care trimit petiții Ministerului Educației nu sunt informații de interes public și nu se comunică terților”, a continuat instituția în răspunsul pentru Edupedu.ro, la întrebarea cine este persoana care a solicitat decalarea orară și când a făcut acest lucru.

Edupedu.ro a scris marți, 12 martie, despre modificarea peste noapte de la olimpiada națională de geografie (ONG), etapa județeană 2024. Toți elevii de clasa a VIII-a din țară merg după-amiaza la probă, de la ora 13:00, pentru că „am avut o solicitare a unui părinte al cărui copil s-a calificat și la Informatică și la Geografie”, spune secretarul de stat din ME Florian Lixandru pentru Edupedu.ro.

Situația este unică, deocamdată, nemaiexistând în istoria recentă vreo scindare pe clase în părți ale zilei pentru aceeași olimpiadă, potrivit profesorilor consultați de Edupedu.ro, care spun că ziua de duminică ar urma să se încheie cu corectarea lucrărilor la Geografie și mai târziu în noapte decât de obicei.

Conform calendarului olimpiadelor școlare, duminică mai sunt olimpiadele județene de Informatică și de Biologie. Acestea nu sunt decalate pe ore în vreun fel pentru a putea participa mai mulți elevi – singura modificare este la Geografie, prevăzută de adresă, și doar pentru elevii de la o clasă – a VIII-a, nu pentru toată competiția.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
26

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
34

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
80

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...