Alertă pe grupurile școlilor din Botoșani: ”Vă rugăm, discutați cu copiii dumneavoastră, explicați-le care sunt consecințele!”

Copiii încearcă să-și îmbunătățească performanțele consumând un amestec de taurină și cofeină. Unii mor de infarct. O doză costă între 2 și 8 lei.

Alertă pe grupurile școlilor din Botoșani: ”Vă rugăm, discutați cu copiii dumneavoastră, explicați-le care sunt consecințele!”

Fenomenul consumului de energizante a crescut îngrijorător în ultimii ani și face victime mai ales în rândul copiilor, inclusiv la Botoșani. Obiceiul consumului începe în perioada gimnaziului și se intensifică pe durata liceului.

Profesorii din Botoșani, în special diriginții, atenționează părinții să fie mult mai vigilenți în privința obiceiurilor de consum ale copiilor lor.

Minorii pun consumul de băuturi energizante pe seama oboselii și a stresului provocate de programele școlare încărcate, a exigențelor școlii și părinților.

Numai în cursul ultimului an s-au înregistrat trei deceste în rândul adolescenților consumatori de energizante:

Un copil de 13 ani din Bistrița Năsăud a murit după ce ar fi consumat energizante pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive.

Un adolescent de 17 ani din Iași a murit anul trecut după consumul repetat de energizante.

Un adolescent de 16 ani din Timiș a murit după ce a consumat mai multe energizante.

Sunt doar 3 exemple despre consecințele tragice ale acestui obicei pe care îl vedem zi de zi în jurul nostru. Tineri, sportivi, dornici de performanță cu orice preț. Din păcate, toți au murit din cauza efectelor devastatoare ale băuturilor asupra sistemului cardiovascular.

Parlamentul României a adoptat acum 3 zile legea care interzice cu desăvârșire comercianților să vândă minorilor băuturi energizante sau să le ofere gratuit. Sancțiunile pornesc de la 5.000 lei și pot ajunge la 20.000 de lei în cazul nerespectării legii.

Articolul de lege circulă în această perioadă pe grupurile școlilor.Conținutul integral al legii pe: legislatie.just.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
38

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
81

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
237

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...