Autoritățile anunță controale în școli în perioada următoare. Prefect: „Este o problemă națională” (video)

În perioada ce urmează vor avea loc diverse vizite în unitățile de învățământ liceal atât din municipiul Botoșani, cât și din județ. Acestea vor fi făcute de către o comisie mixtă.

Autoritățile anunță controale în școli în perioada următoare. Prefect: „Este o problemă națională” (video)

Aceste verificări în școli au mai mult caracter informativ și privesc conștientizarea riscului privind consumul de droguri în rândul minorilor. Anunțul a fost făcut de către prof. Bogdan Suruciuc, șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, în cadrul unei ședințe de lucru ce a avut loc, vineri dimineață, la sediul Instituției Prefectului.

O să facem vizite în unitățile de învățământ liceal, pentru conștientizarea riscului privind consumul de substanțe periculoase. Ne axăm în primul rând pe învățământul liceal și după ce vom obține un feedback și vom vedea reacțiile din învățământul liceal o să mergem și pe învățământul gimnazial. În municipiul Botoșani, de exemplu, avem 13 licee”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc.

În cadrul acestor întâlniri, comisia mixtă se va întâlniri cu elevii, părinții acestora, dar și cu profesorii. Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, și-a anunțat și el intenția de a participa la aceste întâlniri, mai ales că este o problemă ce la nivel național a luat amploare.

Rugămintea mea este să stabilim exact cum facem lucrul ăsta, adică să ne stabilim un calendar. Eu aș propune să ne stabilim o perioadă de o lună de zile, începând cu data de 15 – 16 octombrie, ca în 30 de zile să ajungem la unitățile de învățământ liceale din municipiul Botoșani. Trebuie să vedem și cum structurăm o comisie care să participe la aceste întâlniri. (...) Să știți că în măsura în care o să pot vreau să particip și eu. Vreau să văd feedback-ul părinților, cum relaționează cu copiii, cum văd ei această problemă, pentru că este o problemă națională. Eu sper că la noi nu are amploarea de la nivel național și din câte știu nu este”, a declarat Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
986

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9427

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1301

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...