Anul acesta se scot la concurs toate posturile de director de școală

Anul acesta se scot la concurs toate posturile de director de școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că anul acesta vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți pentru toate școlile din țară, iar acestea vor avea loc cel mai târziu în octombrie-noiembrie.

”Este mare nevoie de profesionalizarea performanței în școlile românești. Pentru asta trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial dacă vrei să faci evaluare, pentru că în orice sistem directorul școlii va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor”, a declarat Cîmpeanu, la Europa FM.

Ministrul a precizat că obiectivul este ca posturile de director și director adjunct din toate școlile să se scoată la concurs înainte de vacanța de vară.

”Până în vară nu mai este mult. În cel mai rău caz, aceste concursuri ar trebui să se deruleze în lunile octombrie - noiembrie”, a adăugat ministrul.

Ministrul Educației a vorbit și despre varianta ca titularizarea profesorilor să se facă pe o perioadă determinată.

 

Spune-ne opinia ta