„ACUM ȘTII”- O campanie pentru prevenirea și combaterea violenței și a bullying-ului în unitățile de învățământ

„ACUM ȘTII”- O campanie pentru prevenirea și combaterea violenței și a bullying-ului în unitățile de învățământ

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani și cu sprijinul elevilor voluntari din cadrul Asociației „Mereu pentru Educație" din România - filiala Botoșani au demarat o campanie de informare a elevilor cu privire la efectele violenței și ale bullying-ului în unitățile de învățământ.

Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții IPJ Botoșani, siguranța elevilor și a cadrelor didactice reprezintă activitatea prioritară a Biroului de Siguranță Școlară, activitățile derulate în acest domeniu având scopul de a crea un mediu școlar propice care să asigure calitatea actului educațional la standarde ridicate.

„Ne propunem ca prin activitățile derulate în cadrul acestei campanii să avem o mai bună interacțiune cu elevii și cu profesorii, în vederea prevenirii violenței sau a oricăror fapte antisociale”, declară oamenii legii.

Ce este bullying-ul?

Bullying-ul este un comportament agresiv, intenționat, menit să provoace disconfort sau durere care se manifestă prin: jigniri, excludere din grup, îmbrânceli, folosirea poreclelor umilitoare, dominare, încurajarea comportamentelor agresive etc.

De multe ori, bullying-ul este confundat cu un act izolat de agresiune sau violență. Spre deosebire de acestea însă, bullying-ul are mereu intenția de a provoca suferință, în mod repetat.

Bullying-ul este un concept umbrelă, ce acoperă comportamente variate, stabile în timp, repetate, cel mai adesea ascunse de ochii adulților, care continuă în absența unor măsuri specifice de intervenție.

Despre tipurile de bullying, efectele sale, modalitățile de prevenire și combatere a acestui fenomen, vom vorbi în cadrul activităților ce urmează a fi desfășurate pe parcursul acestui an școlar, în toate unitățile de învățământ din județul Botoșani.(Comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A început Școala de vară la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani

astăzi, 19:54
124

Luni, 4 iulie, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani a început cea de-a zecea ediție a Școlii de vară, deschizând porțile pentru 170 de participanți &ici...

Vitamina D în exces poate provoca supradoză și probleme la rinichi. Un bărbat ajuns în spital cu nivel de 7 ori mai mare

astăzi, 19:19
128

Medicii avertizează oamenii să nu ia prea multe suplimente de vitamina D, după ce un bărbat a avut nevoie de 8 zile de îngrijiri în spital pentru că a luat o supradoză, scrie Antena3...

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente au fost emise până în prezent

astăzi, 19:09
508

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise până miercuri, 6 iulie, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor ...