Peste 6.000 de elevi botoșăneni sunt lipsiți de afecțiune și supraveghere din partea părinților

Peste 6.000 de elevi botoșăneni sunt lipsiți de afecțiune și supraveghere din partea părinților

Numărul elevilor din județul Botoșani care duc lipsă de afecțiune și supraveghere din partea părinților a crescut considerabil în anul 2021, declară reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

Potrivit sursei citate, în anul 2020 erau în evidențele IȘJ 5.070 de copii în această situație, iar anul acesta sunt peste 6.000 de elevi și preșcolari care au părinți plecați în străinătate.

Din totalul celor 61.780 de preșcolari și elevi înscriși în sistemul de învățământ botoșănean 923 dinte ei au ambii părinți plecați la muncă în străinătate. 

Numărul total al preșcolarilor și elevilor din a căror familie doar un părinte este plecat la muncă în străinătate este de 6.096.

Numărul total de preșcolari și elevi din familii monoparentale în care părintele este plecat la muncă în străinătate este de 601.

„Pentru a veni în sprijinul acestor copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani are în derulare proiectul FormAcces, în parteneriat cu Asociația Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură din cadrul Programului Operațional Capital Uman. Programul pilot stimulează participarea la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, iar obiectivul general îl reprezintă facilitarea accesului preșcolarilor și elevilor din județul Botoșani la un sistem educațional inovator și de calitate. Perioada de implementare a proiectului este mai 2021 – decembrie 2023”, spune Irina Telișcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
509

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
1893

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
225

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...