Peste 6.000 de elevi botoșăneni sunt lipsiți de afecțiune și supraveghere din partea părinților

Peste 6.000 de elevi botoșăneni sunt lipsiți de afecțiune și supraveghere din partea părinților

Numărul elevilor din județul Botoșani care duc lipsă de afecțiune și supraveghere din partea părinților a crescut considerabil în anul 2021, declară reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

Potrivit sursei citate, în anul 2020 erau în evidențele IȘJ 5.070 de copii în această situație, iar anul acesta sunt peste 6.000 de elevi și preșcolari care au părinți plecați în străinătate.

Din totalul celor 61.780 de preșcolari și elevi înscriși în sistemul de învățământ botoșănean 923 dinte ei au ambii părinți plecați la muncă în străinătate. 

Numărul total al preșcolarilor și elevilor din a căror familie doar un părinte este plecat la muncă în străinătate este de 6.096.

Numărul total de preșcolari și elevi din familii monoparentale în care părintele este plecat la muncă în străinătate este de 601.

„Pentru a veni în sprijinul acestor copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani are în derulare proiectul FormAcces, în parteneriat cu Asociația Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură din cadrul Programului Operațional Capital Uman. Programul pilot stimulează participarea la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, iar obiectivul general îl reprezintă facilitarea accesului preșcolarilor și elevilor din județul Botoșani la un sistem educațional inovator și de calitate. Perioada de implementare a proiectului este mai 2021 – decembrie 2023”, spune Irina Telișcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bovină captivă într-o mlaștină, salvată de pompierii din Săveni

Joi, 2 Decembrie 2021
107

O bovină captivă într-o mlaștină de la marginea orașului Săveni a fost salvată de pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție din Săveni, joi seară, anunță Dorina Lupu, purt...

Tren împotmolit din cauza unui incendiu de vegetație uscată. Alte două astfel de incendii s-au produs la Manolești Deal și Borosoaia

Joi, 2 Decembrie 2021
180

Joi seară, un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza satului Mateieni, comuna Dimăcheni, a oprit circulația feroviară pe ruta Dorohoi – Iași, anunță Dorina Lupu, purtător de cuv&...

„Rățușca cea urâtă”, spectacol pus în scenă de actorii Teatrului de Păpuși „Vasilache”

Joi, 2 Decembrie 2021
77

Actorii Teatrului „Vasilache” din Botoșani invită copiii, mai mari de trei ani, în acest final de săptămână, la Teatrul pentru Copii și Tineret.Astfel, sâmbăt...