Peste 6.000 de elevi botoșăneni sunt lipsiți de afecțiune și supraveghere din partea părinților

Peste 6.000 de elevi botoșăneni sunt lipsiți de afecțiune și supraveghere din partea părinților

Numărul elevilor din județul Botoșani care duc lipsă de afecțiune și supraveghere din partea părinților a crescut considerabil în anul 2021, declară reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

Potrivit sursei citate, în anul 2020 erau în evidențele IȘJ 5.070 de copii în această situație, iar anul acesta sunt peste 6.000 de elevi și preșcolari care au părinți plecați în străinătate.

Din totalul celor 61.780 de preșcolari și elevi înscriși în sistemul de învățământ botoșănean 923 dinte ei au ambii părinți plecați la muncă în străinătate. 

Numărul total al preșcolarilor și elevilor din a căror familie doar un părinte este plecat la muncă în străinătate este de 6.096.

Numărul total de preșcolari și elevi din familii monoparentale în care părintele este plecat la muncă în străinătate este de 601.

„Pentru a veni în sprijinul acestor copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani are în derulare proiectul FormAcces, în parteneriat cu Asociația Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură din cadrul Programului Operațional Capital Uman. Programul pilot stimulează participarea la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, iar obiectivul general îl reprezintă facilitarea accesului preșcolarilor și elevilor din județul Botoșani la un sistem educațional inovator și de calitate. Perioada de implementare a proiectului este mai 2021 – decembrie 2023”, spune Irina Telișcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
704

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1109

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
633

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...