„Săptămâna educației globale”, marcată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 12 prin diferite activități educative

„Săptămâna educației globale”, marcată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 12 prin diferite activități educative

În săptămâna 15-21 noiembrie 2021, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 12 din municipiul Botoșani au marcat ,,Săptămâna Educației Globale,, (SEG), iar tema din acest an este „Este lumea noastră. Să acționăm împreună”, potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții instituției de învățământ.

Elevii împreună cu profesorii au desfășurat activități propuse prin intermediul proiectului „Eu și tu împreună vom reuși”.

„Ce și-au propus? Copiii au înțeles că trebuie să se implice pentru a proteja mediul înconjurător, planeta Pământ, bunul nostru al tuturor. Au înțeles care sunt problemele majore din punct de vedere climatic și de mediu care afectează lumea în care trăim. De asemenea, au înțeles că resursele planetei se pot epuiza la un moment dat. Iar una dintre soluții ar fi reducerea consumului, reciclarea și refolosirea materialelor. Folosirea în comun de bunuri cu trai îndelungat”, a declarat Daniela Hlihor, profesor coordonator în cadrul proiectului.

 În cadrul proiectului elevii și-au propus și au realizat mesaje constructive și motivaționale pe această temă, cum ar fi ,,Nu lăsa apa să curgă la baie”, „Aruncă gunoaiele în coșul potrivit”, „Reciclează”, ,,Închide becul când ora s-a terminat. Aprinde-l la nevoie” și „Aici este locul pentru bateriile uzate”. Aceste mesaje au fost distribuite de către copii prin școală, dar urmează a fi împărțite și membrilor familiei, prietenilor și în comunitate.

„Datorită activităților derulate elevii și-au dezvoltat abilitatea de a lucra în echipă, și-au asumat responsabilități, au învățat să fie cooperanți, toleranți, să respecte și să aprecieze munca colegilor lor. Și au mai înțeles că împreună putem face pași mici care vor da roade mari în viitor”, adaugă profesorii coordonatori din cadrul proiectului, Daniela Hlihor și Manuela Drobotă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

astăzi, 13:50
237

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
684

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
628

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...