"Regulamentul stabileste modul in care sumele rezultate din valorificarea bunurilor mobile si imobile intrate prin confiscare in proprietatea privata a statului vor fi alocate, dupa ramanerea definitiva a hotararii de confiscare.
Alocarea se face pe baza bilantului anual in materia recuperarii creantelor provenite din infractiuni prezentat de Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate", precizeaza Executivul, intr-un comunicat.
Iata cum se impart banii:
-20% pentru Ministerul Educatiei
-20% pentru Ministerul Sanatatii
-15% pentru Ministerul Afacerilor Interne
-15% pentru Ministerul Public
-15% Ministerul Justitiei
-15% asociatiilor si fundatiilor cu obiect de activitate in domeniul social.
"Raportul in baza caruia se face aceasta alocare va fi intocmit anual pana la data de 15 februarie, pe baza datelor furnizate de catre Ministerul Public, de instantele de judecata, de Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau de alte institutii competente.
Pentru anul 2016, ANAF va comunica ANABI pana la data de 20 ianuarie 2017 valoarea sumelor virate la bugetul de stat dupa deducerea cheltuielilor de administrare si valorificare a bunurilor mobile si imobile", precizeaza documentul citat.
Ministrul Justitiei ne spune cati bani a obtinut statul din valorificarea bunurilor confiscate si ce va face cu ei
Conform datelor furnizate de ANAF, din totalul de 157,5 milioane de lei incasati pana la 16 noiembrie 2016 din executare silita si valorificari de bunuri, peste 21,1 milioane lei revin ANABI.