Taximetriștii botoșăneni cer tarife mai mari!

Reprezentanții taximetriștilor din municipiul Botoșani au depus la primărie un memoriu prin care solicită majorarea tarifelor. 

Taximetriștii botoșăneni cer tarife mai mari!

În prezent, tariful pentru pornire și staționare este de 2 lei pe km, iar cei de la Camera Taximetriștilor cer ca prețul să crească la 2,5 lei/km.

Aceștia își motivează solicitarea prin faptul că a crescut prețul la combustibil, dar au crescut și cheltuielile cu întreținerea și reparația mașinilor care circulă în regim de taxi.

"Parcul auto trebuie schimbat cu autoturisme mai noi de 10 ani, iar pentru a introduce un autoturism în activitatea de taximetrie costurile cu echiparea, dotarea acestuia sunt mult mai mari decât până anul trecut", se menționează în memoriu.

Reprezentanții taximetriștilor au depus și o notă de fundamentare conform căreia prețul real ar fi de 2,91 lei/km. Tarifele nu au mai fost schimbate din 2008, mai susțin taximetriștii.

Municipalitatea a lansat spre dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Consiliu Local, ca urmare a memoriului depus de taximetriști, data până la care pot fi făcute observații fiind 2 februarie.

Consilierii locali sunt cei care vor decide dacă se majorează sau nu tarifele pentru activitatea de taximetrie.

Vezi AICI proiectul de hotărâre!

 

Spune-ne opinia ta