Oficial: Fabrica din Botoșani care a concediat sute de oameni se închide în luna noiembrie!

Asociatul unic al firmei a semnat actele pentru închiderea activității și concedierea de angajați, decizia fiind publicată acum în Monitorul Oficial. 

Oficial, este vorba despre dizolvarea și lichidarea simultană și voluntară a societății, fără numire de lichidator.

Artsana România, care a deţinut o fabrică la Botoşani unde s-au produs componente pentru produse destinate copiilor, marca Chicco, se va închide în luna noiembrie, a decis asociatul unic al firmei - compania italiană Artsana SpA, conform deciziei de dizolvare a societăţii.

Compania italiană a semnat actele pentru închiderea activității și concedierea de angajați, decizia fiind publicată acum în Monitorul Oficial. 

Decizia din Monitorul Oficial prevede dizolvarea și lichidarea simultană și voluntară a societății, fără numire de lichidator.

Scăderea comenzilor şi creşterea costurilor de producţie se numără printre motivele care au cântărit cel mai mult în decizia companiei-mamă din Italia de a pleca din Botoșani, potrivit informaţiilor Economica.net.

La 31 iulie, compania italiană Artsana a decis închiderea subsidiarei sale din România, potrivit deciziei asociatului unic al Artsana România.

364 de salariaţi ai firmei au fost disponibilizaţi. Artsana a deţinut o unitate de producţie la Botoşani, unde s-au fabricat componente destinate cu precădere cărucioarelor şi scaunelor auto pentru copii, marca Chicco.

În 2022, firma din industria textilă avea 504 salariați. Acum doi ani, societatea a avut o cifră de afaceri de 41,9 milioane de lei și o pierdere financiară de peste cinci milioane de lei. În 2023 a avut afaceri de 30,5 milioane lei, în scădere cu aproape 30%, și o pierdere de 8 milioane lei, cu 367 de angajați.

Datoriile societăţii au ajuns la 5,9 milioane de lei în 2023, cu 79% mai mari decât cele din 2022.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Emailuri false primite de botoșăneni în numele ANAF!

astăzi, 17:17

O nouă campanie de emailuri false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail valorifi...

Trei indieni au încercat să treacă granița fraudolos, au fost opriți de polițiștii de la Rădăuți Prut! (Foto, Video)

astăzi, 16:00

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – ITPF Iaşi, în urma schimbului de date și inform...

Încă un pas bifat pentru reabilitarea și modernizarea Stadionului Municipal din Botoșani! (Video)

astăzi, 15:49

În ședința ordinară aferentă lunii octombrie a fost bifat încă un pas pentru reabilitarea și modernizarea Stadionului Municipal din Botoșani. Aleșii locali au aprobat proiectul ...