Mistreţii la limita municipiului Botoşani!

Distrugerile create de porcii mistreţi preocupă şi botoşănenii, nu doar pe locuitorii din mediul rural, ale căror culturi de porumb au fost puse la pământ de animale.

În ultimele zile, mai mulţi cetăţeni din municipiul Botoşani, care locuiesc în zona Tulbureni, au constatat că porumbul a fost atacat de porcii mistreţi.

"Sunt oamenii supăraţi că în zona Rediu, dinspre pădure, vin mistreţii şi le-au terminat culturile de porumb. Dar pe lângă mistreţii cu patru picioare, mai sunt şi cu două picioare care fac la fel. Am văzut eu cum îşi trimit copiii să taie porumbul pentru fiert sau copt", spune un locuitor din zona Tulbureni.

Potrivit acestuia, în anii anteriori se mai organizau vânători în zonă, însă în acest an nu s-a mai auzit de aşa ceva.

Din primăvară, mistreţii au făcut ravagii în mai multe comune din judeţ. Prima oară în luna aprilie, imediat după ce agricultorii au semănat culturile iar porcii au "vânat" grăunţele. A venit apoi luna iulie, când atacul s-a dat la porumbul "în lapte".

Agricultorii s-au declarat învinşi dar nu neapărat de animale, cât de normele legale care îi obligă la împrejmuirea culturilor. Numai îndeplinirea acestei condiţii îi ajută în obţinerea de despăgubiri din partea statului pentru pierderile înregistrate. Pe de altă parte, nici documentaţiile pentru majorarea cotelor de vânat nu sunt uşor de făcut, iar timp de pierdut nu are nimeni. În aceste condiţii, în lipsa modificării legislaţiei, agricultorii vor trece prin acelaşi coşmar şi anul viitor.

Despre distrugerile mistreţilor în culturile de porumb, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

Botoşani: Mistreţii fac ravagii în culturile agricole! Fermierii cer autorităţilor să-şi asume responsabilitatea! FOTO

Botoşani: Cu pesta porcină la graniţă, porcii mistreţi zburdă prin culturile de porumb ale agricultorilor ajunşi la capătul răbdării! FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la drum! Cum se circulă acum în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:36

Meteorologii au actualizat prognoza meteo, anunțând Cod Galben de ceață până la ora 12:30, pentru județul Botoșani.  Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de me...

Botoșăneanul care a sărbătorit Armata Română la Madrid! (Foto)

astăzi, 10:59

Pe 24 octombrie, Reședința Militară Alcazar din Madrid a fost gazda festivității de celebrare a Zilei Armatei Române, eveniment organizat pentru comemorarea și recunoașterea valoroaselor ...

Ilona la Vocea României: Botoșăneanca nu a întors niciun scaun, dar Chirilă i-a apreciat ”timbrul misterios”! (Foto, Video)

astăzi, 10:00

Ilona Dănilă, expert în comunicare și marketing, nu a reușit să îi convingă pe antrenori cu piesa „Ilona”. Tudor Chirilă avea cu totul și cu totul altă așteptare de l...