Mistreţii la limita municipiului Botoşani!

Distrugerile create de porcii mistreţi preocupă şi botoşănenii, nu doar pe locuitorii din mediul rural, ale căror culturi de porumb au fost puse la pământ de animale.

Mistreţii la limita municipiului Botoşani!

În ultimele zile, mai mulţi cetăţeni din municipiul Botoşani, care locuiesc în zona Tulbureni, au constatat că porumbul a fost atacat de porcii mistreţi.

"Sunt oamenii supăraţi că în zona Rediu, dinspre pădure, vin mistreţii şi le-au terminat culturile de porumb. Dar pe lângă mistreţii cu patru picioare, mai sunt şi cu două picioare care fac la fel. Am văzut eu cum îşi trimit copiii să taie porumbul pentru fiert sau copt", spune un locuitor din zona Tulbureni.

Potrivit acestuia, în anii anteriori se mai organizau vânători în zonă, însă în acest an nu s-a mai auzit de aşa ceva.

Din primăvară, mistreţii au făcut ravagii în mai multe comune din judeţ. Prima oară în luna aprilie, imediat după ce agricultorii au semănat culturile iar porcii au "vânat" grăunţele. A venit apoi luna iulie, când atacul s-a dat la porumbul "în lapte".

Agricultorii s-au declarat învinşi dar nu neapărat de animale, cât de normele legale care îi obligă la împrejmuirea culturilor. Numai îndeplinirea acestei condiţii îi ajută în obţinerea de despăgubiri din partea statului pentru pierderile înregistrate. Pe de altă parte, nici documentaţiile pentru majorarea cotelor de vânat nu sunt uşor de făcut, iar timp de pierdut nu are nimeni. În aceste condiţii, în lipsa modificării legislaţiei, agricultorii vor trece prin acelaşi coşmar şi anul viitor.

Despre distrugerile mistreţilor în culturile de porumb, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

Botoşani: Mistreţii fac ravagii în culturile agricole! Fermierii cer autorităţilor să-şi asume responsabilitatea! FOTO

Botoşani: Cu pesta porcină la graniţă, porcii mistreţi zburdă prin culturile de porumb ale agricultorilor ajunşi la capătul răbdării! FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
634

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
221

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
173

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...