Mașinile traficanților scoase la vânzare de Fisc! Ce se vinde și la ce prețuri!
BOTOSANI

Zeci de autoturisme confiscate de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani sau de către polițiștii de frontieră au ajuns în parcul auto al Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani pentru a fi valorificate.

Mașinile traficanților scoase la vânzare de Fisc! Ce se vinde și la ce prețuri!

"Colecția" de autovehicule confiscate după ce s-a descoperit că sunt folosite pentru trafic de țigări sau pentru transport marfă fără documente legale de proveniență este una destul de bogată, dar "marfa" este scoasă la vânzare de către Fisc, de cele mai multe ori, la preț de chilipir.

Rare sunt cazurile în care traficanții au sacrificat pentru faptele ilicite autoturisme de lux, majoritatea preferând să folosească mașini vechi a căror valoare stabilită de experți înainte de a fi scoase spre valorificare este una  mică.

Majoritatea autoturismelor scoase la vânzare la ora actuală de Fiscul botoșănean, care provin din confiscări, au fost confiscate ca urmare a traficului de țigări, fiind descoperite fie în punctele de trecere a frontierei, fie în trafic.

Cel mai scump autovehicul scos la vânzare este un autocar Scania, care se vinde cu 24.750 lei și care a fost confiscat în Vama Stânca Costești după ce au fost descoperite ascunse în interior țigări de contrabandă.

Pe lista autoturismelor scoase la vânzare de Fiscul botoșănean figurează și un BMW seria 7, an de fabricație 1996, care provine dintr-o confiscare făcută de Inspectoratul de Poliție Județean și care se vinde cu 7.550 de lei.

La vânzare mai este scos și un autoturism Renault Master, la prețul de 10.750 de lei, un Mercedes Vito, care se vinde cu 5.800 de lei , un autoturism Kia Carens, al cărui preț de vânzare este de 4.400 de lei, sau un Rover Sedan care costă doar 4.335 lei.

Un Audi 80 este scos la vânzare de Fisc la prețul de 4.425 lei.

De multe ori, astfel de bunuri care ajung să fie valorificare de Fisc stau ani buni pe dreapta, din lipsă de cumpărători, sau nu sunt vândute niciodată.

"Nu există cerere pe piață pentur că nimeni nu face contrabandă cu țigări sau cu produse accizabile în general cu autoturisme noi. Sunt autoturisme vechi, de 10-15 ani, și prețurile de evaluare făcute de expert tehnic sunt mici", a explicat Radu Țurcanu, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare