Instituțiile de stat rămân angajatorii de top în peste jumătate din județe. VEZI cine are cei mai mulți angajați la Botoșani!

Instituțiile de stat rămân angajatorii de top în peste jumătate din județe. VEZI cine are cei mai mulți angajați la Botoșani!

În peste jumătate din județele României, statul are cel puțin un reprezentant printre primii doi angajatori la nivel de județ. De obicei, este vorba despre spitalul județean sau, în județele sărace, Direcțiile de asistență socială.

Situația cea mai bizară apare în județul Suceava, unde pe primul loc se află Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu un număr de peste 1.800 de angajați, personal și neclerical, potrivit declarațiilor făcute de instituție pentru cursdeguvernare.ro. Pe locul doi, în Suceava, se află Spitalul Județean Sf Ioan Cel Nou, cu 1.353 de salariați, potrivit ultimelor date.

Spitalele, printre cei mai mari angajatori

Spitalele ar trebui să se finanțeze exclusiv prin decontarea serviciilor medicale, care se face de la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), unde se varsă contribuțiile de sănătate ale contributorilor. Tarifele nu pot acoperi însă toate salariile personalul medical și nemedical, astfel încât, parte din bani sunt subvenții.

Județul Botoșani are, conform datelor prezentate de cursdeguvernare.ro, 17.703 angajați la stat și 40.292 angajați în sistemul privat. Cel mai mare angajator este Spitalul Mavromati (2.008 angajați). Firma Formens se află pe poziția a doua, cu 1.015 salariați, dar ar putea fi depășită oricând de DGASPC-ul local, care are în schemă peste 1.200 de locuri, din care erau ocupate 1.004.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
85

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
95

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
132

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...